İzmir Narlıdere metro ihalesi 9 Ocak 2018'e ertelendi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzun yıllardır üzerinde çalıştığı ve Narlıdere trafiğine can suyu olacak metro projesine başlamadan erteleme geldi. 30'u aşkın firmanın yarışması beklenen ve adeta başvuru patlaması yaşanan raylı sistem projesinin yapım ihalesi Ocak ayına ertelendi.

METROYA ZORAKİ ERTELEME
Geçtiğimiz hafta Narlıdere Metrosu'nun ihalesi için zeyilname yayınlayan ve mali yeterlilik şartlarını güncelleyerek, istekli firmalara yıllık 120 milyon avro ciroya sahip olma şartı getiren Büyükşehir Belediyesi'nden kritik bir duyuru daha geldi. Belediyenin kentsel dönüşüm alanındaki projeleri için yaşadığı yoğun ihale trafiği ve metro projesinin ihale şartnamesindeki yeterlilik bendinde yapılan bu değişiklikler nedeniyle 20 Aralık'ta yapılacağı duyurulan yapım ihalesi 9 Ocak 2018 tarihine ertelendi.

YENİ TARİH 9 OCAK
Çok sayıda yabancı kuruluşun da yer aldığı ve yapı sektöründe faaliyet gösteren 30'u aşkın yüklenici firmanın ön başvuruda bulunduğu Narlıdere Metrosu'nun yapım ihalesine, 20 Ekim tarihindeki duyurudan sonra adeta talep patlaması yaşandı. İnşaat sektörünün devleri, Narlıdere Metrosu'nun yapım işini alabilmek için kıyasıya bir yarışa girmeye hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, İzmir Metrosu'nu Fahrettin Altay'dan Nar lider e'ye kadar ulaştıracak ve hafif raylı sistemdeki toplam hat uzunluğunu da 26 kilometreye çıkaracak projede belli istekliler arasında yapım ihalesi düzenlenecek. İki etaplı uluslar arası ihalenin yaklaşık üç aylık süreçte tamamlanması beklenirken, ilk kazmanın ise bahar aylarında vurulması bekleniyor. Gelecek yılın bütçesinde 80 milyon lira ödenek ayrılan proje metronun 4'üncü etabını teşkil edecek.

7 KİLOMETRELİK HAT
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7,2 kilometre uzunluğunda, 7 istasyondan oluşacak F.Altay-Narlıdere hattı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile kredi sözleşmesini imzalamış ve yapım işinin ihalesi için gerekli prosedürleri tamamlayarak uluslararası ihale ilanı yayınlamıştı.

İki aşamalı ihalenin ilk etabında teknik teklifler sunulacak, gerekli değerlendirmelerin ardından ikinci etapta ise mali teklifler alınacak. İhale aşamasının tamamlanmasının ardından hattın temeli atılarak yapımına başlanacak. Geçtiğimiz yıl projede değişikliğe giden ve durak eksilten Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmaları sırasında günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi için hattı aç-kapa tünel yöntemi yerine derin tünelle geçme kararı almıştı.

7 istasyondan oluşan F.Altay-Narlıdere hattında sırasıyla Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastane, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Siteler ve Kaymakamlık istasyonları yer alıyor. Metro projesi ihale şartnamesine göre, toplam 42 ayda tamamlanarak hizmete açılacak.

Erman Şentürk / Ege Telgraf Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181