İzmir Selçuk Şirince imar planı kurulda!
Selçuk’un Nazım İmar Planlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Biz Selçuk’ta Nazım İmar Planı’nı bitirdik. Kent bilimciler “nazım imar planları için bir kentin anayasasıdır” ifadesini kullanır. Plan olmadan bir kentin gelişmesi mümkün değildir. Planlama her şeyin başıdır. Şirince’de nazım imar planları bitme aşamasına gelmiştir. Plan bitti, biz meclisimizden geçirdik. Büyükşehirden de geçti,  şimdi kurulda. Plan geldikten sonra proje oluşturulacak ve sokak sağlıklaştırma, cephe giydirme projeleri hayata geçecek. Artık istiyoruz ki, Şirince Kemeraltı havasından çıksın, her türlü malın satıldığı bir yer olmasın. Şirince’de yerli ürün pazarı oluşturacağız.  Kente özgü ürünler satılsın. İmar planı bittiğinde herkes kendine çekidüzen verecek” dedi.

Gelirlerimizi arttırdık
Belediyede yönetim felsefesinin değiştiğini de çeşitli örneklerle açıklayan Başkan Bakıcı; “Selçuk birçok ilçeye göre daha az geliri olan bir ilçe. Buna rağmen tesislerin iyi işletilmesi ile önemli gelirler elde ediyoruz. Gelirlerimizi arttırdık. Ecrimisillerimizi sıkı takip ediyoruz. Belediyenin mallarına sahip çıkıyoruz. Vatandaşın hisse satışının önünü açtık” dedi.

5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu ile harcama yetkisini ilgi müdürlüklere verildiğini belirten Başkan Bakıcı; “Ama bunu en verimli şekilde kurumun menfaatini koruyarak harcama zorunluluğu bilincini vererek yapıyoruz” dedi. 

Selçuk Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181