İzmir Ticaret Odası'nın yeni hizmet binası 29 Ekim'de açılacak!
2014 yılında İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclisi tarafından alınan kararla çalışmalarına başlanan yeni hizmet binasının temeli atma töreni gerçekleştirildi. İnşaatın bulunduğu alanda gerçekleşen temel atma törenine ev sahibi İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Ali Yiğit, Kamil Okyay Sındır, Özcan Purçu, MHP İzmir milletvekili Oktay Vural, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İTO meclis üyeleri ve çok sayıda oda ve dernek temsilcisi katıldı.

"Zorunlu hale geldi"
Temel atma töreninde konuşan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, odanın 131 yıllık geçmişine değinerek, "Gelişen İzmir, büyüyen Türkiye ve üyesi sayısı giderek artan Odamıza şu anda kullandığımız iki yetmemeye başlamıştı. Değişen gereksinimler ve teknolojiler, Odamız hizmet kalitesinin devamlı artması ve çeşitlenmesi neticesinde yeni hizmet binamızm yapılması zorunlu hale gelmişti. O nedenle yeni bir bina yapmaya karar verdik" dedi.

Binaya, 'Sporting Club' mimarisi
Yeni binanın İzmir mimarisini yansıtması için çalıştıklarını söyleyen Demirtaş, "Biz saat kulemizle, imbatımızla, gülen yüzlü insanımızla ve Kordonumuzla övünürüz. Ama ne yazık ki pek çok değerimizi, özellikle de Kordonumuzu koruyamadık. O nedenle gelecek nesillerin geçmişteki Kordon'u anımsaması için projede iki farklı cephe tasarlandı. Binamızm yapılacağı yerde 19. yüzyıl sonunda yapılan Sporting Club varmış. O dönemde Sporting Club en elit mekanlardan birisi. Sporting Club binası yanında Sporting Club Tiyatrosu varmış. 1922 yılında İzmir Yangınında yok olmuş, İşte Yeni Hizmet Binamızın Kordon cephesinde bu tarihi binayı canlandırmaya çalıştık" diye konuştu.

"İzmir, kabuğuna sığmaz hale geldi"
Demirtaş'ın ardından kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu ise, İzmir'in 2010 yılından bu yana tarihi restorasyonunun Türkiye ortalamasının üstünde olduğuna dikkat çekerek, "İzmir en hızlı büyüyen kentler araşma girdi. Artık hiçbir kuruma kuruluşa çalıştığı bina yetmiyor. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere... Sınırlarımızın büyümesi, kentin hareketlenmesi, üretimin desteklenmesi, çevre yatırımlarının ilerlemesi, ulaşım yatırımlarının artması, artık İzmir'i kabuğuna sığmaz hale getirdi. Burada hedeflerimiz sürdürebilir olmak" şeklinde konuştu.

"İzmir fuarcılığına destek verin"
Büyükşehir olarak tüm kurumlara destek verdiklerini söyleyen Kocaoğlu, İzmir'in büyümesinde İzmir'in tüm sanayici ve tüccarlarının katkı koyduğunu söyledi. İTO üyelerine İzmir'in fuarcılığına katkı koyma çağrısı yapan Kocaoğlu, "İzmir'de Fuar İzmir'i zor imkanlarla gerçekleştirdik. Burada sizlerden İzmir Fuarcılığın desteklemenizi istiyorum. İzmir'in geleceği İzmir'in fuarcılığında yatmaktadır. Sizden de bu fuarlara desteklemenizi bir kardeşiniz olarak talep ediyorum. İzmir 2010'dan olduğu gibi katlanarak büyüyecektir. İzmir'in önemli bir itibarı vardır" şeklinde konuştu.

29 Ekim'de açılacak
Konuşmaların ardmdan temel atma törenine geçildi. Yeni binanın 16 Ekim 2017'de bitmesi, 29 Ekim 2017'de hizmete açılması planlanıyor. Konak Belediyesi tarafından reddedilen 300 araçlık otoparkın kaldırılmasının ardından binada oda üyelerinin de kullanabileceği 500 kişiye yaklaşan çok amaçlı ana salon, toplantı salonları, ikili görüşme alanları, restoran, kafeterya, sergi salonu, eğitim sınıfları, kiralık katlar yer alacak.

75 milyon TL'ye mal olacak
Toplamda 4 kalemde gerçekleştirilen yapım ihaleler sonrasında binanın toplam 75 milyon TL'ye mal olacak. Binanın yapımını İzmirli KSC Yapı firması 44 milyon 398 bin TL anahtar teslimi gerçekleştirecek. Firma geçtiğimiz dönemlerde İzmir'de Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali, Point Bornova AVM, İzmir Park AVM, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti, çok sayıda fabrika, İstanbul'da DKY Kartal projesi, Ege Bölgesinde çok sayıda AVM, konut ve fabrika yapımını gerçekleştirdi.

Sercan Özipekçi / Yeni Ekonomi Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181