İzmir Yeşilyurt'a kültür merkezi yapılacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt semtinde modern bir kültür merkezi, yer altı otoparkı ve yeşil alan düzenlemelerini içeren projeyi hayata geçiriyor. Çevredeki doğal dokuya uyumlu bir şekilde inşa edilecek Yeşilyurt Kültür Merkezi, çatısına kurulacak paneller sayesinde kendi enerjisini üretecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kültürel altyapısını güçlendirmek için kurduğu sosyal tesislere bir yenisini daha ekliyor. Karabağlar ilçesinde inşa edilecek “Yeşilyurt Kültür Merkezi, Yeşil Alan Düzenlemesi ve Yeraltı Otoparkı”nın projesi tamamlandı. Önümüzdeki günlerde yapım ihalesine çıkılacak tesisin 2017 yılı sonlarına doğru hayata geçirilmesi hedefleniyor.  

Yeşilyurt Kültür Merkezi, 153 araç kapasiteli kapalı otopark, 306 kişi kapasiteli çok amaçlı salon, fuaye ve sergi alanı, seminer salonu, atölyeler, kafeterya, idari birimler, açık alan düzenlemeleri, park, meydan, çocuk oyun alanı ve açık sinema alanından oluşacak. 

Park, yeniden düzenlenerek yaşam alanına dönüşecek 
Proje kapsamında oluşturulacak tesisle birlikte mevcut yeşil doku ve ağaçlar korunacak. Buradaki parka, çocuk oyun alanı ve spor alanı niteliği kazandırılacak. Park alanında oyun duvarı, modern çocuk oyun elemanları, engelli oyun alanı, süs havuzu, yaya yürüme yolları, oturma dinlenme elemanları, seyir amfisi, oyun tepeleri oluşturulacak. Sevgi yolu ve park arasında ise amfi şeklinde oturma alanları, dinlenme ve seyir amaçlı merdivenler inşa edilecek.

Kendi enerjisini üretecek
Yeşilyurt Kültür Merkezi'nin çatısına ise 75 kw gücünde fotovoltaik panel kurulacak. Bu paneller sayesinde kompleksin aydınlatma ihtiyacının tamamı karşılanacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181