Karşıyaka'da son 2 yılda hangi yatırımlar yapıldı?
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yerel seçimlerin ikinci yıl dönümünde proje ve hizmetlerini anlattı, iki yılda 60 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Başkan Akpınar "Kültürde, sanatta, sporda ve turizmde marka kent olduk. Karşıyaka'nın Filizleri ve KODA ile örnek alındık. Biz büyük bir aileyiz. 5 yıllık görev süremiz sonunda Karşıyaka'yı her anlamda dünya kenti yapacağız" dedi.

Gondol Kafe'deki tanıtım toplantısına İzmir'deki medya kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları katıldı. iki yıllık faaliyetleri içeren tanıtım filmi de katılımcılarla paylaşıldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar; iki yıl boyunca hayata geçirdikleri fiziki yatırımları, sanatsal - kültürel ve sportif faaliyetler ile turistik çalışmaları anlattı. Gelecek yıllardaki yatımlarından bahsetti.

Katılımcı demokrasi ve sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet ürettiklerini belirten Başkan Akpınar "Yerel seçimlerin üzerinden tam iki yıl geçti. Daha konforlu, daha huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı bir Karşıyaka hayaliyle yola çıktık. Yol arkadaşlarımız ve belediye çalışanlarımızın üstün gayretiyle; Karşıyaka'mızı kültür, turizm, spor ve sanatta marka kent yapabilme vizyonumuzu ortaya koyduk. Halkın Belediyesini yarattık. İki yıllık süreçte toplumun her kademesindeki vatandaşlarımıza dokunan hizmetler üretmeye gayret gösterdik. Küçük dokunuşlarla, büyük mutluluklar yarattık. Yerel yöneticilik sadece fiziki yatırımlardan ibaret değildir. Bu doğrultuda hareket ederek, katılımcı ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışını harfi harfine uyguladık. Karşıyaka'nın Filizleri, KODA gibi projelerle örnek alındık. İlçemizi üniversite kenti yapmak için de önemli bir yol kat ettik. Kısa sürede, "Spor Kenti", "Kadın Dostu Kent", "Bilim ve Kültür Kenti", "Sanat Kenti", "Aktif Şehir" olarak anılmanın, ulusal ve uluslararası platformlarda çok saygın ödüllerle onurlandırılmanın, projelerimizin büyük bir hızla örnek alınmasının en büyük nedeni, gerçekçi ve hayata dokunan yerel yönetim anlayışımızda aranmalıdır. İçine kapanık, rutin işlerle yetinen, hemşerileriyle bağını koparmış, sokaktan ve hayattan uzak bir belediyecilik anlayışını reddediyoruz. Karşıyaka, kadınıyla çocuğuyla, yaşlısıyla genciyle, yer altı ve yer üstü değerleriyle, sporundan ekonomisine, kısaca topyekûn ilgi ve eylem alanımızdır" diye konuştu.

"Örnek alındık"
Başta 'Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz' Projesi olmak üzere pek çok yatırım ve hizmetlerinin farklı belediyelerce örnek alındığını, uygulandığını belirten Başkan Akpınar "Karşıyaka'da apartmanlar, taksi durakları, muhtarlar, dernekler, belediye çalışanları bir üniversiteliye burs veriyor. Ve bu proje, diğer belediyelerce de örnek alınıyor, uygulanıyor. Bu gurur hepimizin" dedi. Başkan Akpınar, Türkiye'de ilk kez bir ilçe belediyesi tarafından kurulan Oda Orkestrasından üniversite projesine, Kadın Kooperatifinden Çocuk Kulübüne, Engelsiz İletişim Masasından Çağrı Merkezi'ne, Mama Dönüşüm Kutularına, Güneş Tarlası ve Mutluluk Ormanı'na kadar pek çok örnek alman projesinden de bahsetti, "Karşıyaka'nın simgesi Anıt'ı büyütüyoruz. Bağışçımız Ayşe Necla Karadavut'un bağışladığı arazi sayesinde, ilçemize Ege Üniversitesi'ni getiriyoruz. İki yılda 60 milyon liralık fiziki yatırıma imza attık" dedi.

Küçük bütçelerle büyük işler yapıldı
Küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratmak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Akpınar, "Yerel yöneticiliğin zor yapıldığı bir süreçteyiz. İnce bir ipte cambazlık yapıyoruz adeta... Küçük bütçelerle büyük işler yapmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz işlere sevgi, aşk kattık. Belediyecilik sadece yol kaldırım yapmak değildir. Yol, park, kaldırım, temizlik zaten yapılıyor. Önemli olan halka dokunan işler yapmak ve insana yatırım yapmak. Kamu kaynaklarını en iyi şekilde kullanıyoruz. Şeffaf belediyecilik yapıyoruz. Dedikoduyla, mış'larla değil; icraatla iş yapıyoruz" dedi.

"Karşıyaka'nın Filizleri"
Ülke çapında büyük ses getiren 'Karşıyaka'nın Filizleri' projesinin önemine değinen Akpınar "Toplumsal dayanışmaya en çok ihtiyaç olduğu dönemde ortaya çıkan anlamlı bir projeyi hayata geçirdik. Bu proje parayla yapılacak bir iş değil. Gönüllülük esasıyla yapılan, insanların bütününe dokunan bir proje. 5 yıl içinde kente bırakacağınız en önemli eserdir bu. Çok önemli bir yerel yönetim projesidir Filizler. Anıtı yükseltmeyi herkes yapabilir, en güzel parklar her dönemde yapılabilir ancak insanların geleceğini kurtaracak bu tür projeler bizler için daha anlamlı ve önceliklidir" diye konuştu.

"Hayalim, Güzel Sanatlar Fakültesi"
Bağışçı Ayşe Necla Karadavut'un bağışladığı arazi üzerinde, Ege Üniversitesi'ni kente getirdiklerini belirten Başkan Akpınar "Hayalim bir de Güzel Sanatlar Fakültesi'ni Karşıyaka'ya kazandırmak. Kurduğumuz Oda Orkestramızla yılda 33 konser verip ülke çapında kültür sanat organizasyonlarının açılışlarında yer aldık. Yerel yönetimde en büyük keyif vatandaşa yaptığınız hizmettir. Hizmet yapıp vatandaşın mutluluğunu görebilmek mutluluk verici. Bu anlamda bize destek olan Karşıyakalılara teşekkür ediyorum. 7/24 ulaşılabilen bir anlayışımız var. Sorunlara anında çözüm bulan bir anlayış sergiliyoruz. Çabuk ve hızlı hareket eden bir anlayışa sahibiz. Aday adaylığım, adaylığım ve başkan olduğumdan beri yerel yönetimleri resmi daire algısından çıkartıp kentin en büyük sivil toplum örgütü haline getirmeye çalıştım. Tabi ki yasalara bağlı olarak. Biz bunu yapıyoruz. Belediyede birinci kattan girin, Başkanlık katına kadar özel bir sektöre geldiğinizi düşünürsünüz" dedi.

Yeni Gün İzmir Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181