Karşıyaka stadı yapımı durduruldu!
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine verilen ve 6 Ocak'ta taraflara tebliğ edilen mahkeme kararı sonrasında, zemin iyileştirme, kazıklama ve altyapı çalışmalarını sürdüren müteahhit firma Ali Acar İnşaat'a 18 Şubat'la gönderdiği yazıda, Danıştay'a yapılan itirazdan sonuç çıkana kadar yeni hak ediş ödemesi yapılmayacağını bildirdi. TOKİ'nin tebligatı üzerine çalışmaları sonlandıran firma, stat arazisindeki iş makinalarının büyük bölümünü geri çekti.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Karşıyaka yönetimi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TOKİ ve müteahhit firma, Danıştay'ın bir an önce Ankara 18. İdare Mahkemesi kararının yürütmesini durdurmasını bekliyor. Bu arada Danıştay sürecinin uzaması halinde ihalenin tasfiyesinin gündeme gelebilir. Yeni stat için 28 Ocak 2014'te TOKİ'nin yaptığı ihalenin tasfiye edilmesi durumunda, Danıştay kararıyla yasal engeller kalksa dahi yeni bir ihale yapılması gerektiği bildirildi. 

9 Eylül İzmir Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181