Konak Belediyesi Gültepe'de 2 yeni projeye daha imza atıyor!
Konak Belediyesi’nin 2017 yılı ortalarında temelini atacağı iki dev projenin ihale süreci için geri sayım başladı. Gültepe ve Toros’ta inşa edilecek iki yeni spor kompleksi ve kapalı pazaryeri için Mayıs ayı ortasında ve sonunda yapım ihalesine çıkılacak. İki projenin ihale sürecinin sorunsuz geçmesi halinde temeller peş peşe atılacak.

Konak Belediyesi’nin Gültepe’de inşa edeceği iki dev tesis ile bölgenin yıllardır özlemini çektiği yatırımlar da başlamış olacak. Toros Mezarlığı’nın hemen karşısında yer alan 5 bin 86 metrekarelik alanda inşa edilecek spor kompleksi modern ve çok yönlü mimarisiyle bölgeye yeni bir soluk getirecek. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden tahsisi alınan eski ekmek fabrikasının olduğu alana inşa edilecek komplekste, basketbol, voleybol ve hentbol gibi salon sporlarının yapılacağı spor salonu ile mini bir futbol sahası da yer alacak. Spor salonu bölümü yaklaşık 500 seyirci kapasitesine sahip olup; arazinin eğimli olan doğal yapısından yararlanılarak, bahçe düzenlemesi ile yapılan doğal tribün yaklaşık 200 kişiye seyir olanağı sağlayacak. Tesiste 31 araçlık bir de kapalı otopark olacak. Tesis ayrıca; fitness, aerobik, dans, yoga gibi bireysel ve grup sporlarına olanak sağlayan salonları da bünyesinde barındıracak. Bunlara ek olarak; bölge halkı için de buluşma mekânı olacak bir kafeterya bulunacak. Merkez hizmete girdiğinde Gültepe’deki önemli bir eksik giderilmiş olacak.

TOROS’A GÖRKEMLİ PAZARYERİ
Gültepe Toros Meydanı’nda bulunan mevcut pazarın kurulduğu yerde yapılan kamulaştırmalar sonucu oluşturulan 11 bin 500 metrekare alana inşa edilecek kapalı pazaryeri de yine çok yönlü kullanıma sahip olacak. Mayıs ayı sonunda yapım ihalesine çıkılacak olan proje modern mimarisiyle pazaryerinden çok görkemli bir hizmet binasını andıracak. Çok yönlü tesis içinde 138 tezgahın yer alacağı pazaryerinin yanı sıra bölge halkına hizmet verecek bir de semt merkezi bulunacak. Semt merkezinde çeşitli meslek ve hobi kursları ile bölge sakinleri için fitness, aerobik, dans ve yoga gibi spor kursları verilecek. Tüm bu hizmetlere ek olarak merkezde düğün ve nikah salonu da olacak. Ayrıca pazaryerinin altına 100 araçlık bir de otopark da inşa edilecek.

Konak Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181