Koruma Amaçlı İmar Planı Bucalı’nın görüşlerine sunuldu!
Adatepe, Dumlupınar, Menderes, Yaylacık ve Vali Rahmi Bey Mahallerinin bulunduğu 34 hektar alanı kapsayan, Kentsel SİT alanı düzenlemelerini içeren plan taslağı görüşmesine katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “İzmir’de ilk mesken olmuş kentimizin son şeklini sizlerin görüşleri ile şekillendirmek istiyoruz. Atacağımız her adımı mümkün olduğunca Bucalılarla birlikte belirleyeceğiz” dedi.

Buca Belediyesi, Buca Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı taslağını vatandaşların görüş ve önerilerini almak üzere görüşmeye açarak katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışını ortaya koydu. İlkini 14 Nisan’da yaparak İmar planının çerçevesini Bucalı vatandaşlara aktaran Buca Belediyesi, öneriler doğrultusunda yeniden şekillendirdiği planı ikinci kez görüşmeye açtı.

Buca Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya ilçedeki oda, dernek, esnaf temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıya katılıp Adatepe, Dumlupınar, Menderes, Yaylacık ve Vali Rahmi Bey Mahallerinin bulunduğu 34 hektar alan içerisinde binlerce vatandaşı ilgilendiren plan için görüş ve düşünceleri dinleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Sadece Buca için değil, İzmir için önemli bir alanı konuşuyoruz. Kenti planlarken atacağımız her adımı mümkün olduğunca sivil toplum örgütleri, dernekler, meslek odaları ve vatandaşlarımızla paylaşmaya çalışıyoruz. Akıldan, gönülden geçenleri bölgenin yaşayanları ile planlamak istiyoruz. Tarihte ilk mesken olmuş kentimizin son şeklini sizlerin görüşleri ile şekillendireceğiz” diye konuştu.

Kentsel sit alanını kapsayan 1/5000, 1/1000 ve 1/500 ölçekli imar planları plan hükümleri ile sit kapsamındaki alanların projelendirilmesinde kılavuz görevi görecek olan Tasarım Rehberi çalışmaları vatandaşların görüş ve önerilerinin değerlendirilmesinin ardından Koruma Kurulu’na gönderilecek.

Buca Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181