Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyol ihalesi sonuçlandı!
Ulaştırma Bakanlığı’ndan bir yetkilinin Reuters’a verdiği bilgiye göre, 76 km uzunluğundaki Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu projesi ihalesi için biri yabancı 18 firma ihale dökümanı alırken, bu 18 firmadan 13’ünün oluşturduğu altı OGG ihaleye teklif verdi.

Yetkili, “İhaleye teklif veren bu altı OGG toplamda 16 adet yerli dokuz adet yabancı finans kuruluşu ve banka kredi vermek üzere projeye niyetlerini açıklayarak mektuplarını vermişlerdir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, IC İçtaş-Astaldi-Kalyon İnşaat OGG’nin 9 yıl 10 ay 11 gün süreli teklifi en iyi teklif olarak değerlendirilmiş olup, bakan onayı ile söz konusu ortak girişime görevlendirme yapılmıştır” dedi.

İzmir çevre yolunun devamı olan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu, Koyundere'nin doğusundan başlayarak Menemen (Gediz) ovasına ulaşıyor. Türkelli'nin doğusundan mevcut İzmir-Çanakkale yoluna paralel olarak ilerleyen güzergah, Aliağa ilçesinin doğusundan geçerek, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi batısından Aliağa ilçesi Yenişakran beldesine yöneliyor.

Sözcü Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181