​Narlıdere Belediyesi 83 konut bölgesindeki süreci anlattı!
Narlıdere 2. İnönü mahallesi, Yeşiltepe bölgesinde bulunan 83 konut olarak bilinen bölge ile ilgili gelişmeleri belediye meclisinde meclis üyelerine aktaran Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediyesinin aracı durumunda bulunduğu, İzmir Defterdarlığından ilgili yasa gereği belediyesine verilen ve üzerindeki işgalci pozisyonunda bulunan hak sahiplerine teslim edilecek 83 konut ile ilgili süreci bugüne kadar çok başarılı bir şekilde yönettiklerini ifade etti. Başkan Batur “Defterdarlık, ve vatandaşlar arasında en uygun ortamın oluşması için elimizden geleni yaptık. Bu durumu yönetmekle ilgili kurulan içerisinde bizimde bulunduğumuz komisyona gelen Yeşiltepe Kooperatifi ile birlikte defterdarlığa giderek görüşmelerin sağlıklı ve verimli geçmesi için desteğimizi verdik. Bugün gelinen noktada defterdarlık tarafından belirlenen 1.100 TL’lik tespitin çok yüksek olduğu ve ödenemeyeceği şeklindeki itirazımız olduğunu Defterdarlığa söyledik. Buna rağmen oluşturulan komisyonda itirazımız değerlendirilmesine rağmen vatandaşın ödemesi gereken miktar 1.300TL olarak oluşturuldu maalesef.

Narlıdere Belediyesi olarak biz ise 83 konutun bulunduğu bölge ile ilgili belirlenen değerimizin M2olarak en fazla 500 TL olacağını belirterek şerh koyduk. Komisyonda yapılan görüşmeler ve alınan kararlar ile ilgili son durum bu şekilde. Yeşiltepe kooperatifi yetkililerine gerekli bilgileri aktardık, onlarda bu bölgedekilere aktaracaklar ve bundan sonra tapudaki işlemleri 500 TL’ye göre olacak. Tapu müdürlüğü itiraz eder ve kanuni hakkını kullanabilir, bu konular takip edeceğimiz konular fakat bizim bu konuda kararlı olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.

Narlıdere Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181