​Narlıdere Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi Ekim sonunda açılacak!
Narlıdere'nin prestij projesi olan Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi'nde çalışmalar tamamlandı. Narlıdere'nin 2. İnönü Mahallesi bölümünde hayata geçirilmesi planlanan proje, 2014 yılında başladı. Belediye kendi imkanlarıyla çalışmalara başlarken, projenin adı ilk olarak Beyaz Vadi olarak belirlendi. Ancak daha sonra Narlıdere Belediye Meclisi, Yaşar Kemal'in adının büyük projede yaşatılması amacıyla karar aldı ve usta yazarın ismini tesislere verdi. Belediye Başkanı Abdül Batur'un prestij projelerinden biri olan Vadi, Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi'ne çevrildi. Hem çalışmaların hızlanması hem de projenin daha çabuk tamamlanması amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi de projeye maddi destek sağladı. İçinde birçok sosyal donatı alanını da barındıracak projede bina bölümleri, açık hava tiyatrosu da tamamlandı. Peyzaj düzenlemeleri, son rötuşlar, kullanılacak eşyaların tamamlanması gibi işlerde de sona gelinmesiyle birlikte prestij projesi Ekim ayı sonunda açılacak. Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi, Narlıdereliler ve İzmirlilerin hizmetine sunulacak.

HİZMETE SUNULACAK
Projeyle ilgili bilgilendirmelerde bulunan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, "Açılışımızı Ekim ayının son 2 haftasında bir gün yapacağız. Kentsel dönüşüm alanı içindeki bu alan Narlıdere'ye hayata katacak. Vatandaşlarımız sosyal ve kültürel faaliyetlerini burada gerçekleştirecek. Narlıdere çok güzel bir rekreasyon alanı kazanıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da teşekkür ediyorum. Finansmda yardımcı oldu ve proje bedelinin yüzde 70'ini kendisi karşıladı. Hep merkezde böyle yerlerimiz var ancak bu bölgede güzel bir tesis yoktu. Bütün İzmirli hem serilerimizi güzel tesisimize bekliyoruz" diye konuştu.

80 BİN METREKARE ALANI VAR
Dinlenme, eğlence ve spor aktivitelerinin bulunduğu bir alan yaratılarak, İzmirliler'in hoş vakit geçirmesi amacıyla tasarlanan rekreasyon alanında 80 bin metrekare büyüklüğünde proje alanı bulunuyor. Proje kapsamında 400 kişilik düğün salonu, 500 kişilik kafeterya, 1500 metrekare restoran ve kafeterya alanı, çeşitli spor ve aktivite alanları ile bin kişilik bir amfi tiyatro yapılması planlanıyor. Narlıdere'de yaşayan vatandaşların yürüyerek ulaşabileceği, kentin diğer bölgelerinden ise toplu taşımayla kolayca ulaşabileceği vadi, dört mevsim kullanıma uygun kapalı ve açık alanları barındırıyor. Yürüyüş parkurları ve parkları ile her yaştaki insana hitap etmesi planlanan alanda tüm mekan ve tüm dolaşım alanları engellilerin ulaşımına ve kullanımına uygun olarak tasarlandı.

Ali Arda PERK/Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181