Narlıdere'ye baraj, TOKİ ve restorasyon müjdesi!
AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, 2017 yılında ilçeye baraj, TOKİ ve restorasyon müjdesi verdi. Bilgi, 2017 yılında üç projenin de Narlıdere'de hayata geçirileceğini söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ali Onbaşı Deresi Barajı'nın ihalesinin yapıldığını ve 2017'de çalışmalara başlanacağını belirten Bilgi, "Narlıdere'ye 2017'de 3 müjdemiz var. Bunlardan biri de Ali Onbaşı Barajı. Şu anda proje ihalesi yapıldı. 2017 yılında çalışmalara başlıyoruz. Barajın etrafında da rekreasyon alanları yer alacak. Kamp ve piknik alanları, yürüme yollarının da yer alacağı rekreasyon alanında insanlar ferah bir ortamda rahat bir nefes alacak" dedi.

Kira öder gibi
İkinci müjdenin ise Çatalkaya Mahallesi Arıkent Sitesi'nin üstündeki 56 dönümlük alana toplu konut yapılması olduğunu söyleyen Bilgi, "TOKİ arazisi üzerindeki temel atma çalışmaları yakında başlıyor. Bu alana 450 konut yapılacak. Tüm teknik detaylar tamamlandı. Vatandaşlar kira öder gibi ev sahibi olacaklar" dedi. Bilgi, Narlıdere Yukarı Köy Mahallesindeki Tahtacı alevilerinin ilk yerleşim yerindeki SİT alanı içindeki 11 evin de restore edileceğini söyledi.

Şirince gibi olacak
Bölgenin cazibe merkezi haline getirileceğini de aktaran Bilgi, "Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu bölgedeki Tahtacı Evleri, restorasyonla aslına uygun olarak düzenlenecek. Tarihi evlerin bulunduğu ortam Şirince gibi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayacak. Bu projeleri 2017 yılında Narlıdere'ye kazandıracağız. İlçemiz bu projelerle daha da gelişecek. Bu çalışmaların takipçisi olacağız" diye konuştu.


Tolga Tekin / Yeni Asır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181