Park İzmir'in yüzde 50’lik kısmı tamamlandı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Mansuroğlu mahallesindeki yaklaşık 40 bin metrekarelik alanda kentin en nitelikli parklarından birini kuruyor. Bölgeye  nefes aldıracak 800 ağaçlı “Park İzmir” projesinin yüzde 50’lik kısmı tamamlandı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mansuroğlu Mahallesi’nde 39 bin 900 metrekarelik alanda, herkese hitap eden, kentin en nitelikli parklarından birini inşa ediyor. 7’den 70’e her yaş grubuna uygun aktivite alanlarının yer alacağı “Park İzmir” yenilikçi, modern ve güçlü tasarımı ile öne çıkıyor. İki ayrı parkta toplam 166 araçlık otopark kapasitesine sahip olan Park İzmir’de bisiklet yollarının yanı sıra macera sevenlerin dört gözle beklediği paten parkı da bulunuyor.

Herkes Park İzmir’de olacak
Keyifli vakit geçirmenin yeni adresi olmaya aday Park İzmir’de alt yapı çalışmaları tamamlandı ve sıra son aşama olan peyzaj çalışmalarına geldi. Parkın yapımı bittiğinde ise İzmirliler manolya ağaçlarının gölgesindeki meydanda oturup, su perdesi ile serinleyebilecek. Parkın meydanında üzeri fıskiyeli kuru havuz bulunacak. Suyu kesildiğinde havuz bir meydana dönüşecek ve çeşitli etkinliklere hizmet edecek. Parkın içinden geçen su kanalı, oturup serinlemek isteyenler için güzel bir alternatif oluşturacak. Parkta ikinci bir havuz da amfi tiyatronun bulunduğu alanda yer alacak. Amfi tiyatronun havuz olarak değerlendirildiği tasarımda, etkinlik zamanlarında havuzun suyu kesilebilecek. Parkın içinde dinlenmek, uzanmak isteyenler için ahşap platformlar yer alacak. Bu ahşap platformlarının birinin üzerinde İzmir’in haritası da yer alacak. Bisikletseverler için dut ağaçları ile gölgelenen bisiklet yolu ve tüm alanı çevreleyen koşu yolu yapılacak. Modern oyuncaklarla donatılmış çocuk parkı, tarçın ağaçları ile gölgelenecek ve engelli çocukların da kullanımına uygun olacak. 

Macera sevenlerin yeni adresi
Parkın diğer bölümünde ise macera seven gençler, yapılan platformlar sayesinde doyasıya eğlenebilecek. Birçok platformu tamamlanan Skate Park ile kaykay ve paten sevdalısı gençler burada eğlenceli vakit geçirecek. Bu bölümde ayrıca kum zemin üzerine ahşap görünümlü macera oyun parkı ile dökme kauçuk zeminli bir çocuk oyun alanı daha yer alacak. Çam ağaçları altında çim çukurlar ve çim tepeler oluşturularak İzmirliler için farklı bir oturma mekanı da sunulacak. Parkın bu bölümünde bir süs havuzu da olacak.  

İnternet erişimi de var
Ayrıca parkta wi-fi erişimi ile usb şarj noktaları yer alacak. Kamera sistemiyle güvenliğin sağlanacağı “Park İzmir”de kendi kendini temizleyen akıllı WC’ler de kurulacak.

Çevreci yaklaşım
Tüm park genelinde, mevsim değişikliklerine göre farklı renk ve koku özelliklerine sahip çalı grupları ve ağaç türlerine yer verilecek. Park genelinde 800 ağaç ile toplam 47 bin adet çalı ve yer örtücü bitki kullanılacak. Ağaç türleri arasında gravilya, çınar, mabet ağacı, sığla, ıhlamur, meşe, sedir, pembe çiçekli akasya ve palmiye türleri yer alacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181