Aktepe Emrez kentsel dönüşüm son durum!
İzmir'de hayata geçirilen Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi son durum belli oldu. Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Projesinde master plan çalışması ve mimari avan çalışması sürüyor.

Çalışmaları devam eden Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında dönüşüme girecek olan konutlarda toplam 20 bin kişi ikamet ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi Akçay Caddesi ile İzmir Caddesi yolunun kesişme noktasında ve Fuar İzmir ile Ege Serbest Bölgesi'nin kuzeyinde yer alıyor. 

1 milyon 220 bin metrekare proje alanında inşa edilen Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bölgede imar mevzuatına ayrıkı yapımış olan 1885 yapıda toplam 5040 adet bağımsız birim dönüştürülecek. İzmir Aktepe - Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi Gaziemir ilçesi Aktepe ve Emrez Mahallelerini içeriyor.

Mart 2015 yılında düzenlenen "Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması" Ağustos 2015 yılında sonuçlandı. Dev kentsel dönüşüm alanı için yarışmaya katılan projelerden 5 tanesi seçildi. Bu seçilen 5 projeden 1 tanesi Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi olarak hayata geçirilecek.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 6 yıl önce

Bu muama bir olay net bir şekilde cevap vermiyor sadece laf kalabalığı biz net bir cevap istiyorum

banner182

banner181