Bakan Özhaseki Karabağlar kentsel dönüşüm için tarih verdi!
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selalehattin Varan, İzmir'in kentsel dönüşüm konusunda uzun süredir bir aşama kaydedemediği algısının, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin ziyaretiyle olumlu yönde değiştiğini söyledi. Varan, "Sayın Bakanımızın İzmir'e olan bu özel ilgisi çok önemli. Kendilerinin ziyareti yerel yönetimlerle bizler arasında bir sinerji oluşmasına neden oldu. Bu enerjiyle Sayın Bakanımızın verdiği yılbaşı tarihine çalışmaları yetiştireceğiz" diye konuştu.

'Bakan Özhaseki sinerji oluşturdu'
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'nin Karabağlar'daki kentsel dönüşüm alanında gerçekleştirdiği inceleme sonrası "yılbaşında ilk kazmayı vururuz" müjdesi bölgede bayram havası estirdi. Varan, "Özellikle yerel yönetim temsilcileri ile bölgemizde ve aynı masa başında bir arada olmamız, İzmir'in faydasına bir görüntü. Sayın bakanımızın oluşturduğu bu sinerjiyi kaybetmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

30 bin konut ve işyeri
Karabağlar'daki kentsel dönüşüm uygulaması 2012 yılında, 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe girdi. Proje Karabağlar'ın Abdi İpekçi, Devrim, İhsan Alyanak, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Umut, Ali Fuat Erden, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin, Peker, Yurdoğlu, Cennetçeşme, Uzundere ve Kibar mahalleleri sınırları içerisinde kalan yaklaşık 540 hektarlık alanda uygulanacak. İlk etapta 3 bin konutun inşa edilmesinin planlandığı projede yaklaşık 30 bin konut ve işyeri yapılacak.

Yeni Asır Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181