Başkan Pekdaş, kentsel dönüşüm projesi ile ilgili merak edilenleri yanıtladı!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, mahalle mahalle gezerek dertleri ve sıkıntıları, evlerine konuk olarak kadınlardan dinliyor. Geçtiğimiz yıl başlattığı çat kapı ev ziyaretlerini kesintisiz sürdüren Başkan Pekdaş’ın bu haftaki durakları Kadifekale ve Kosova mahalleleri oldu. Daha çok Konaklıya ulaşmak adına ziyaretlerini haftada iki güne çıkaran Pekdaş'a Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhadbeyi ve kadın kolları yöneticileri de eşlik etti.

Yoğun çalışma temposundan arta kalan zamanlarda yaptığı çat kapı ev ziyaretleri ile sorunları yerinde ve ilk ağızdan dinleyen Başkan Pekdaş, bu haftaki ilk ev ziyaretini Kosova Mahalle Muhtarı Reşit Gezginci ve eşi Fehime Hanım’ın evine yaptı. Pekdaş’ın mahallelerine geldiğini duyan kadınlar komşuları Gezginci'nin evine akın etti. Keyifli geçen ziyaretin ana konusu kentsel dönüşüm oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ballıkuyu, Akarcalı, Yeşildere ve Kosova Mahalleleri’ni kapsayan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili Pekdaş, merak edilenlere yanıt verdi.

4 MAHALLEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM
Etap etap yapılacak proje kapsamında ilk etapta dört bölgede kentsel dönüşüm yapılacağını söyleyen Pekdaş, “Bu bölgelerde yaklaşık 11 bin konut var. Hepsinin bir anda kentsel yenileme olması mümkün değil. Aşağılardan başlanarak yukarılara çıkılacak. Aşağı sokaklar daha az katlı olacak. Binalar 20 kata kadar çıkabilecek. Evler 45 metrekare ile 130 metrekare olabilecek. Buralarda sokaklar dar ve arsa alanları küçük. O nedenle yüksek katlı binalar yapılmak zorunda. Kentte yaşamak belli fedakarlıkları da gerektirir” dedi.

SANDIĞA GİDİN
Başkan Pekdaş’ın ev ziyaretlerinin ikinci durağı Kadifekale’de oturan Selma-Lütfü Sakur çiftinin evi oldu. Başkan Pekdaş’ı burada da kadınlar adeta bağırlarına bastı. Ziyarette Suriye'den göç ederek bölgeye yerleşen mültecilerin durumu da görüşüldü. Mahalle sakinlerinin şikayetlerini dinleyen Başkan Pekdaş, “Hükümetin bu yanlış politikaları yüzünden bizim insanımız zarar görüyor” dedi. Yaklaşan referandum nedeniyle ülkede yaşanan sıkıntıların da konuşulduğu ziyarette kadınlar ‘Hayır’ oyu vereceklerini dile getirdi. Terörden bıktıklarını dile getiren kadınlar, askerlerin ve polislerin şehit olmalarını istemediklerini, ülkeye barış ve huzurun gelmesini dilediklerini söyledi. Başkan Pekdaş da, “Ülkemizde pek çok kökenden insan var. Farklılıklar, renkler güzeldir. Çok mağduriyetler oldu. Artık bunu istemiyoruz. Birbirimize saygı duyarak ülkemizde yaşayacağız. Mutlu olalım ülkemizde. Zenginlik içinde yaşıyoruz. Çöpte toplanır, geziye de gidilir ama barış olmadıktan, huzur olmadıktan sonra hiçbir şeyin anlamı yok” diye konuştu. Başkan Pekdaş, son zamanlarda vatandaşlar arasında yanlış bilgilerin dolaştığını, bazı kişilerin ‘Hayır’ diyecek vatandaşları yanlışa sürükleme girişimleri olduğunu belirterek, “ ‘Hayır’ diyecekler sandığa gitmesine gerek yok diye bir şey konuşuluyor. Böyle bir şey yok. Yanıltmak istiyorlar. ‘Hayır’ da deseniz, ‘Evet’ de deseniz mutlaka sandığa gidip oyunuzu verin“ diyerek vatandaşa oyunuza sahip çıkın uyarısında bulundu.

Konak Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181