Bayraklı'da kentsel dönüşümün önü açıldı!
Bayraklı Belediyesi, ilçedeki kentsel dönüşümün kendiliğinden gerçekleşmesi ve vatandaşın müteahhitlerle kolayca anlaşabilmesi için çalışmalarını hızlandırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Çay ve Tepekule Mahallerinin bir bölümünü ilgilendiren 1/5.000 ölçekli ilave nazım imar planını mecliste kabul etti. Bayraklı Belediyesince nazım imar planı doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı kendi meclisinden geçirerek, onay için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına yolladı. Böylece kendiliğinden dönüşüm için süreç resmen başladı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bu iki mahallemizin bazı noktalarında yüksekliği maksimum 10 kata kadar çıkardık" dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Arkadaşlarımız Büyükşehir'le sürekli görüşüyor. Burada parselleri birleştirip, zeminde yayılan inşaat alanı dikeyde toplanacak. Bazı noktalarda binalar maksimum 10 kata kadar yükselecek. Maalesef belediyelerin yapmaya çalıştığı kentsel dönüşüm uzlaşmasında sıkıntı yaşanıyor. Vatandaş, 'Oğlum, kızım var bunlara birer daire verin. İmar planlarını biraz daha iyileştirin. Ben de müteahhitle anlaşayım' diyor. Biz de bu kapsamda bir çalışma yürüttük" diye konuştu.

Habertürk Egeli Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181