Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kule ve rezerv konutlardan başlayacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kule ve rezerv konutlardan başlayacak. İlk etapta yapılacak konutlardan, uzlaşmaya varılan hak sahipleri yararlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kule ve rezerv konutlardan başlayacak. İhalesi 2017 yılında gerçekleştirilecek ilk etapta yapılacak konutlardan, uzlaşmaya varılan hak sahipleri, kendi evleri tamamlanana kadar yararlanabilecek.

Büyükşehir Belediyesi'nin Konak'taki Ege Mahallesinde 7 hektarlık alanda yapmayı planladığı kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı için hazırlıklar hızlandı. Hak sahiplerine 2017 yılında açıklanan ve uzlaşma görüşmeleri süren projede ilk etapta, Ege Mahallesi'nin başlangıç noktasında, Liman arkası bölgesi ile arasındaki geçişi sağlamak üzere ticaret merkezi, ofisler ve konutlardan oluşan kule yapılacak. Kule alanındaki hak sahipleriyle uzlaşan ve tapulanm alan Büyükşehir Belediyesi, inşaatlara bu yüksek katlı yapıdan başlayacak. İlk etapta ayrıca belediyenin mülkiyetinde olana arazide yeralan ve projede rezerv konut olarak planlanan 8 ve 9 katlı iki blok da yapılacak.

Yeşil alan korundu
Ege Mahallesi'nde dönüşümün ilk etap inşaatlan sürerken geri kalan alanda başlayan uzlaşma görüşmelerinin tamamlanması hedeflendi. Uzlaşma kapsamında evlerin boşaltacak hak sahipleri için belediyenin rezerv konutlarından tahsis edilecek. Ege Mahallesi'ndeki ortalarında yeşil alanların olduğu 6 katlı binalar tamamlandığında ise hak sahipleri rezerv konutlardan çıkacak ve kendi evlerine taşınacak. Ege Mahallesi'nde konutlar, ortalarında yeşil alanları olan ve 6 katlı kümeler şeklinde belirlendi. Alanda, toplam 851 adet üretilen A tipi konutlarda, kullanıcıların hak ettikleri yeni inşaat alanları ve taleplerine göre; 1+1 2+1 3+1 seçeneklerinde ve 31 -114 metrekare arası büyüklüklerde alternatifler sunulacak. Mahallede mevcut günübirlik ticari kullanımlar düşünülerek yine konutlann altında 60 adet konut altı ticaret birimi tasarlandı. Böylece toplam 911 bağımsız birim üretilmesi hedeflendi. Bina kümelerin ortasındaki yeşil alanların, iç avluların bakımının belediye tarafından yapılması amacıyla bu alanlar kamusal kullanım olarak planlandı.

Kübra Topal / Haber Ekspres Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181