İzmir Ballıkuyu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!
Kentsel dönüşümde sıra Ballıkuyu'ya geldi. Geçtiğimiz ay Uzundere'de kentsel dönüşümün temelini atan ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi rotayı Ballıkuyu'ya çevirdi. Egepostası'ndan Erman Şentürk'ün haberine göre, Konak ilçesinin Ballıkuyu semtinde 480 bin metrekarelik bölgede çalışmalara önceki yıllarda start veren İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm için gerekli hazırlıklarını tamamladı.

İnşaat süreci için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, alanda süren mevcut durum tespitlerinin ardından hak sahipleri ile uzlaşma masasına oturmaya hazırlanıyor. İmzalar atılacak Projeye esas teşkil eden kentsel tasarım ve mimari proje çalışmaları ile ölçüm ve tespitleri, imar planları, kıymet takdir raporlarının tamamını hazırlandı. Buna göre, batısında Kadifekale, kuzeyinde 954 Sokak, doğusunda Yeşildere Caddesi ve güneyinde Kadifekale ve Yeşildere Kent Ormanı ile sınırlanan, Ballıkuyu Mahallesinin tamamı ile Kosova, Akarcalı, Kocakapı ve Yeşildere Mahallelerinin bir kısmını içeren yaklaşık 48 hektar büyüklüğündeki alanda belediye ile hak sahipleri sözleşmeler imzalanmaya başlanacak.

Yıl içinde başlayacak
Projenin uygulama esaslarını içeren taslak belediye meclisinde gerekli onayları aldıktan sonra belediye ve hak sahibi vatandaşlar arasında sağlanacak uzlaşma oranına göre süreç yıl içerisinde başlatılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
irem yalçın 7 yıl önce

Artık lütfen ballıkuyuyu yıkın izmirin göbeğinde olan yer çöplük bir mahaleye dönüşmüş çocuklar ve sağlıklı yaşam için ballıkuyuyu bu 2017 yılın içinde yıkım kararı ve yıkın ☺☺☺ biz insan olarak sağlıklı bir yaşam istuyoruz

Avatar
Berrin 6 yıl önce

Lütfen yıkım gelsin artık o kadar berbat bir yer olmuş ki cocuklarimizi buyutebilecegimiz bir yer değil

banner182

banner181