İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesinin detayları belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tarafından hayata geçirilen İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesinin detayları belli oldu.

48 hektarlık alanda hayata geçirilen İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesi Ballıkuyu, Akarcalı, Kosova, Kocakapı ve Yeşildere mahallelerini kapsıyor. 35 bin kişinin yaşadığı İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesi afete maruz bölge olması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tahliye edilerek ağaçlandırılan 44 hektar büyüklüğündeki kent ormanının devamında yer alıyor.

Büyüklükleri 35 metrekare ile 145 metrekare arasında değişen dairelerin bulunacağı İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesinde 9 farklı daire tipi tasarlandı. Daireler 1+1, 2+1 ve 3+1 büyüklüğünde olacak. Pazaryeri, sağlık tesisi, okul, dini tesis, belediye hizmet alanı ve kreş gibi sosyal donatı alanları ile çocuk oyun alanı ve park gibi yeşil alanların yer aldığı  İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesi mevcut ticaret aksı olan Ballıkuyu Caddesi’nin genişletilmesi ve daha nitelikli hale getirilmesi de hedeflendi.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181