"İzmir'de 313 bin riskli bina kentsel dönüşümü bekliyor"!
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege Denizi'ndeki 6.2 büyüklüğündeki depremle yüreklerin ağza geldiğim, her gün 100'e yakın artçı sarsıntının da devam ettiğini belirtti. İzmir'in 1. derece deprem kuşağında olduğunu hatırlatan Başkan Aslan, "Depreme hazır olmak için depreme dayanıklı binalarımız olmalı. Bunun yolu dönüşümden geçiyor. Fakat 6306 sayılı Afet Riski alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun 5 yıl önce çıkmasına rağmen ilerleme sağlanmaması İzmir'i tehlikeye sokuyor" diye konuştu.

Lloyd's Şehir Risk Endeksi'nin 2015-2025 raporunun İzmir açısından alarm derecesinin yüksekliğini tescil ettiğini de belirten Aslan, şöyle devam etti: Ege-Koop Genel Başkanı Aslan Llyod'un risk analizine dikkat çekerek dönüşümün hızlanmasını istedi. "İzmir, ekonomik kırılganlık açısından dünyanın en riskli 42'nci; Türkiye'nin ise en riskli ikinci kenti olarak belirlendi. İzmir'de bina yaş ortalaması 25'in üzerinde. Sayıştay raporlarına göre kent genelindeki kaçak bina oranı yüzde 65. TUİK raporuna göre 313 bin binanın kentsel yenilemeden geçmesi gerekiyor."

NARLIDERE'DEÖRNEK UYGULAMA
Kentsel dönüşde iyi örneklerin de olduğunu belirten Aslan, "Belediye Başkanı Abdül Batur, yüzde 100 anlaşmalı dönüşümü 15 yıldır Narlıdere'nin en kritik yerlerinde uyguluyor. Büyükşehir'in Uzundere'de yürüttüğü model geliştirilerek uygulanırsa sorun kalmaz" dedi.

Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181