'İzmir'de yerinde kentsel dönüşüm örnek oldu!'
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere'de Türkiye'ye örnek olacak bir projeyi hayata geçiriyor. 32 hektarlık bölge üzerinde 'yerinde dönüşüm' yapüarak vatandaşların daha modern ve sağlıklı konutlarda oturması sağlanacak. Dönüşüm bölgesindeki vatandaşlar, belediyenin kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanmak amacıyla daha önceden satın aldığı konutlara yerleştiriliyor. Buraya j yerleşmek istemeyen hak sahiplerine ise kira bedelleri ödenecek. İhaleyi kazanan Folkart Yapı Sanayi Tic. A.Ş. ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalanacak ve yer teslimi yapılacak.

313 yeni yapı
Tüm alt ve üst yapı uygulama projeleri, Büyükşehir tarafından hazırlandı. Zemin artı 7 katlı 9 blokta, 280 adet konut ve 33 adet işyeri için inşaat ruhsatları alındı. Proje alanındaki hak sahiplerinin tapuları Büyükşehir Belediyesi adına devralınırken, yapılacak yeni konutlar için geçtiğimiz nisan ayında noter denetiminde kura çekilmişti.

Sosyal alanlar
Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı tamamlandıktan sonra bölge ticaret, ofis ve otel kompleksinin yanısıra gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol, futbol sahaları, tenis kortu içeren spor ve eğitim ağırlıklı bir spor kompleksi, sosyal ve kültürel merkezler, pazar alanı, otopark alanları ve yeşil alanlardan oluşan bir çekim merkezi haline gelecek.

'Projenin önemi'
Yerinde dönüşümün önemini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Vatandaşları hatıralarından, çocukluğundan koparmak doğru değil. Kadifekale'de heyelan bölgesi olduğu, inşaat yapılamayacağı için vatandaşlarımızı taşıdık. Şimdi Türkiye'de gerçek anlamda ilk kentsel dönüşümü Uzundere'de yapıyoruz, yeniden bir kent kuruyoruz. Uzundere'de bu ilk yerinde dönüşüm örneğini gösterip geliştirmeye kararlıyız. Elimizi taşın altına koyuyoruz" dedi.

Büyükşehirin diğer dönüşüm projeleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi, üst ölçekli plan kararları ile kent bütününde 4700 hektarlık "Sağlıklaştırma/ Yenileme Program Alanları"nı belirledi. Bu kapsamda Kadiefekale, Yeşildere ve Gürçeşme'deki heyelan bölgelerinde toplam 2 bin 241 bina yıkıldı ve bölge ağaçlandırıldı. Heyelan bölgeleri dışında ise Uzundere'nin yanısıra Bayraklı, Ege Mahallesi, Ballıkuyu, Aktepe- Emrez, Örnekköy'de yerinde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek için çalışmalar sürdürülüyor. 

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181