İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin konut 2019'da teslim edilecek!
Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Erol Ayyıldız'a AK Parti İI Başkanı Bülent Delican da eşlik etti. Delican, "Bu proje ile İzmir, Karabağlar'dan yeniden doğacak" diye konuştu.

KARABAĞLAR'A 5 BİN KONUT
AK Partili Bülent Delican, Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 5 bine yakın modern konutun inşa edileceğini ifade etti. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Karabağlar ilçesinde Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları inceledi. Şantiye sahasında gerçekleşen brifinge Vali Ayyıldız'm yanı sıra Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İlbank İzmir Bölge Müdürü Enver Çelebi, Karabağlar İlçe Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Karayolları Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, DSİ Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Burhan Usta ve yüklenici firma yetkilileri katıldı. 

Brifing sonrası açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, kentsel dönüşüm projesinin birinci etabını oluşturan 101 hektarlık alandaki bin 533 konutun 2019 yılı mart ayında hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. 

Projenin ikinci etabının da devreye alınması ile birlikte bölgede modern ve depreme dayanıklı 5 bine yakın konutun inşa edilmiş olacağını ifade eden Delican, ayrıca Karabağlar'ın Kültürpark büyüklüğünde 450 hektarlık bir yeşil alana kavuşacağını müjdeledi. Delican, "Birilerinin gerçekleri çarpıtarak, vatandaşımızı korkutarak yaşattığı tedirginliği bu proje ile gidermiş olacağız. Bu proje ile İzmir, Karabağlar'dan yeniden doğacak" diye konuştu. 

İlbank İzmir Bölge Müdürü Enver  Çelebi ise, kat karşılığı ihale yapılan 1. etapta ihale edilen bağımsız bölüm sayısının bin 558 olduğunu, 1. etap kapsamında parsel içi yolları yapım ihalesinin gerçekleştirilip yüklenici firma ile 26 Ekim'de sözleşme imzalandığını söyledi.

Ertan Gürcaner / Sabah Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181