İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşümün temeli atıldı!
AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Binali Yıldırım dün İzmirlilere müjde üstüne müjde verdi. Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu'nun temelini atan Yıldırım, daha sonra Devlet Su İşleri’nin toplu açılış törenine katıldı. Karabağlar'da kentsel dönüşüm için TOKİ tarafından yapılacak konutların inşasına start veren Yıldırım, İzmirlileri sevindirecek projeleri sıraladı. 

ÇİĞLİ-NARLIDERE 6 DAKİKA 
Büyük bir coşkuyla karşılanan Yıldırım, burada İzmir için büyük bir müjdeyi açıkladı. “İzmir'in Marmaray'ını, tüp geçişi için bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz” diyen Yıldırım, büyük müjdeyi şöyle anlattı: “İzmir'e bir tüp geçiş, gerdanlık takacağız körfeze. Çiğli'den Narlıdere'ye artık 6 dakikada geçecek herkes. 

İzmir'e çok yakışacak
İzmir'e çok yakışacak, çok güzel olacak ama İzmir'den 16 Nisan'da İzmir'in evladına Binali Yıldırım'a sahip çıkmasını bekliyorum. İzmir eminim ki geleceğine sahip çıkacak ve gereken desteği bu sefer 16 Nisan da cömertçe verecek. İzmir hep demokrasiden yana olan bir şehirdir, İzmir değişimden yana olan bir şehirdir” Başbakan Yıldırım, Orman ve Su işleri Bakanlığı'nın Ege Bölgesi'nde yaptığı 101 eserin açılışını yaptıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Toplam tutarı 1 milyar 800 milyon. Sabah 1,5 milyarlık temel attık, etti 3 milyar 300 milyon, öğleden sonra 500 milyon liralık kentsel dönüşüm projesi Karabağlar'da temel attık. Bir günde İzmir'e kazandırdığımız eserlerin toplam tutarı 3,5 milyarı geçiyor helalı hoş olsun, İzmir için ne yapılırsa yeridir” dedi. 

Devir değişti 
“14 yılda hem iş yaptık, hem de engelleri temizleye temizleye geldik” açıklamasını yapan Yıldırım,” 50-60 arası dünya ortalamasını iki katı büyüyen Türkiye, 60-79 arasında dünya ortalamasının yarısına düştü. 

638 MİLYAR ÖDEDİK
80-90 arası dünya büyümesinin iki katı olan Türkiye, 90-2001 arası yarısına düştü. 2001'de Türkiye maalesef öylesine büyük bir krize geldi ki, 2011'e kadar 2001 krizinin borçlarını ödemekle vakit geçirdik. 638 milyar borç ve faiz ödedik 2001 krizinden sonra. Bu kriz olmasaydı Ahmet Necdet Sezer anayasa kitabını Ecevit'in suratına atmasaydı, biz bu borcu ödemeyecektik. Kişi başına gelir 11 bin dolar değil, 14 bin dolar olacaktı”dedi. 

DÖNÜŞÜM ZAMANI
Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm alanlarından birisi olan Karabağlar'daki kentsel dönüşüm projesine, Başbakan Binali Yıldırım start verdi. Projenin ilk etabı olan 101 hektarlık bölgede 3 bin konut planlanıyor. Aynı alanda 370 bin metrekarelik bir kent park inşa edilecek. İçerisinde vatandaşların dinleneceği rekreasyon alanları başta olmak üzere büyük ağaçlandırma sahaları olacak. Bu alan bittiği zaman cazibe merkezi olacak. Projenin birinci etabı altyapısı ile ulaşımıyla iki yıl içinde hak sahiplerine verilecek. Diğer bölgelerde de hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm çalışmaları başlayacak. 

BU ŞEHRİN HAK ETTİĞİ PAYI ENGELLİYORLAR
“İzmir yıllardır maalesef yerel hizmetlerden hak ettiği payı alamıyor” diyen Başbakan Yıldırım” Alsancak Stadı'nın ihalesi 28 Nisan'da atılıyor. İzmirimize ve Altay Kulübü’müze de hayırlı olsun. Asırlık Altay kulübümüz her şeyin en iyisine layık. Karşıyaka ve Göztepe statlarını halen engellenmeye çalışıyorlar, itirazlar var. Buradan İzmir'in ayak bağı olan, İzmir'e yapılacak bu büyük eserlere sürekli engel çıkaran, sürekli bu engellerle İzmir'in projelerini geciktirenleri değerli İzmirli hemşehrilerime şikayet ediyorum. Onlara 16 Nisan'da öyle bir cevap verelim ki artık daha engel çıkaramasınlar”dedi. 

Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181