İzmir Karabağlar kentsel dönüşüm 30 bin konut ve işyerini kapsıyor!
İl Müdürü Selahattin Varan, "Karabağlar'daki kentsel dönüşüm uygulaması 2012 yılında, 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe girdi. Proje Karabağlar'ın Abdi İpekçi, Devrim, İhsan Alyanak, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Umut, Ali Fuat Erden, Gazi, özgür, Yüzbaşı Şerafettin, Peker, Yurdoğlu, Cennetçeşme, Uzundere ve Kibar mahalleleri sınırlan içerisinde kalan yaklaşık 540 hektarlık alanda uygulanacak.

İlk etapta Karabağlar'da 102 hektar alanda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli imar uygulama planı askıda olup; imar uygulama çalışmalar devam etmekte. Söz konusu proje kapsamında yaklaşık 30 bin konut ve işyeri yapılacak olup; inşaatın her alanında, "milli ve yerli sermaye" ürünlerinin kullanılmasına özen gösterilmesi gerekiyor. Bakanlığımızın yürütücülüğünde ülke çapında 'Kentsel Dönüşüm Faaliyetleri'nin başlatılması ile tamamiyle geleceğimiz planlanmış olacak. Bu sayede afetlere karşı güvenli, altyapısı tam, çevre dostu, enerji verimli, görsel değerleri yüksek, yaşam kalitesi sağlanmış, ekonomik ve sosyal gelişme sağlayan, yerinde dönüşümü sağlanmış nitelikli kentler hedefleniyor" dedi.

Yeni Asır Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181