'İzmir Karabağlar kentsel dönüşümde kimse mağdur olmayacak!'
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçedeki kendiliğinden dönüşüm için imar plan revizyonu gerçekleştirdiklerini belirterek, "Tepekule ve Çay Mahallesi'ndeki değişiklikler askıdayken itirazlar oldu. Kimsenin mağdur olmasına izin vermeyiz. (Mevcut parselleri yeşilde kalıyor. Bunlar ne olacak, endişemiz var) diyenler var. Yeni imar değişikliğinde yeşil alan gibi donatı alanında kalan bütün parsellerin inşaat hakları yeni oluşan, komşu imar adalarında veriliyor. Aynı hak o parselde veriliyor. Kimsenin, (Benim arsam yeşil alanda veya sosyal donatı alanında kaldı) diye endişe etmesine gerek yok" diye konuştu.

ADALAR BİRLEŞTİRİLDİ
Bayraklı Belediyesi, Tepekule ve Çay Mahallesi'nde eskiyen imar planlarını değiştirerek, yeniledi. Buralarda yapılara maksimum 7 ile 10 kata kadar izin verildi. 48 hektar alanda yaklaşık 30 bin kişiyi ilgilendiren bir plan revizyonu yaptıklarını, buna sadece 20-25 itiraz geldiğini belirten Başkan Karabağ, "Küçük pareselleri ve imar adalarını birleştirdik. Büyük parseller, yani imar adaları oluşturduk. 7-10 gabariyle inşaatı yukarıya vererek, yeşil alanlar, yollar, sosyal donatı alanları yarattık. Hiç kimsenin hakkını gasp etmeden, yeşil alanda kalan arsası olanları imar haklarını yeni imar adalarında vererek, istimlak zorunu olmadan şahane bir çözüm bulduk. Bunların içerisinde ruhsatlı yapı yapmış olanlar var. Bunlar mutsuz. Bu bölgelerde planın hayata geçebilmesi için bölgede yaşayanların imar kanunun 18. maddesi doğru'tuşunda yapılacak uygulamaya evet demesi gerekiyor. 1 kişi bile bu işe evet demezse orada dönüşüm olmaz. Gerçekten güzel bir çalışma yaptık" diye konuştu.

Vatandaştan yana tavır
"Benim arsam yeşil alanda veya sosyal alanda kaldı" diye kimsenin endişe etmemesi gerektiğini vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Çünkü o hakları başka parselde verildi. Burada istimlak sorunu yok. Herkesi hakları korundu. Biraz kenardaki, biraz ilerde parselde hakları korundu. Biz artık önümüze bakacağız. Müteahhitle vatandaşların anlaşacağı bir sistemi hayata geçirdik ama bu olurken vatandaşın kabul etmediği hiçbir şey olmayacak. Vatandaştan yana açık bir tavrımız var. Plan revizyonları ile birlikte ekonomimiz canlanacak" dedi.

9 Eylül İzmir Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181