İzmir kentsel dönüşüm alanları yenilendi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan kentsel dönüşüm uygulamaları tüm hızıyla sürüyor. Hak sahipleri ile yapılan görüşmelerin devam ettiği çalışmalarda İzmir kentsel dönüşüm alanları titizlikle belirleniyor.

İşte son çalışmalar sonucunda ortaya çıkan İzmir kentsel dönüşüm alanları;

İzmir Bayraklı Kentsel Dönüşüm
Bayraklı kentsel dönüşüm projesi için gerim sayım başladı... Bayraklı ilçesi'nde yer alan, Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı Mahalleleri'nin büyük bir kısmını kapsayan 600 bin metrekarelik bölgedeki çalışmalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen mevcut durum tespitiyle başladı. Anket uygulamaları ve derneklerle yapılan bilgilendirme toplantıları ile halkın beklentileri tespit edildi. Hak sahipliği belirleme çalışmalarının ardından kentsel tasarım ve mimari projelerin de tamamlanmasıyla hak sahipleri ile görüşmelere başlandı.

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm
Uzundere kentsel dönüşüm projesi için vatandaşlarla görüşmeler sürüyor Karabağlar ilçesi'nde yer alan, Uzundere ve Yurdoğlu Mahalleleri'nin büyük bir kısmını kapsayan 320 bin metrekarelik bölgedeki çalışmalar, mevcut durum tespitiyle başladı. Hak sahipleriyle yapılan bilgilendirme toplantıları ile vatandaşların beklentileri tespit edildi. Hak sahipliği belirleme çalışmalarının ardından kentsel tasarım ve mimari projelerin de tamamlanmasıyla hak sahipleri ile görüşmelere başlandı.

İzmir Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm
Ege Mahallesi kentsel dönüşüm projesi bölgenin yıldızı olacak Konak ilçesi'nde yer alan, 70 bin metrekarelik bölgedeki çalışmalar, mevcut durum tespitiyle başladı. Hak sahipliği belirleme çalışmalarının ardından vatandaşlar ve danışma kurulu ile yapılan toplantılarla çalışmalara yön verildi. Kentsel tasarım ve mimari projelerin de tamamlanmasıyla hak sahipleri ile görüşmelere başlandı. Görüşmeler Ege Mahallesi İletişim ve Tanıtım Merkezi'nde devam ediyor.

İzmir Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm
Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesi'nde hak sahipleri tespit ediliyor Konak ilçesi'nde yer alan, 480 bin metrekarelik bölgedeki çalışmalar, mevcut durum tespitiyle başladı. Hak sahipliği belirleme çalışmaları ile kentsel tasarım ve mimari proje çalışmaları devam ediyor.

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm
Örnekköy kentsel dönüşüm projesi Türkiye'ye örnek olacak İzmir Büyükşehir Belediye Meclisince sınırları belirlenen alan; 5393 sayılı Belediye Kanununun 5998 Sayılı Kanun ile değişik 73. Maddesi kapsamında, Bakanlar Kurulu'nun 10.09.2012 tarih ve 2012/3705 sayılı kararının 10.10.2012 tarih ve 28437 sayılı Resmi Gazetede yayımlanması ile "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı" olarak ilan edilmiştir. Karşıyaka İlçesinin kuzeyinde yer alan 18 ha büyüklüğündeki proje alanı; Yeni Girne Caddesinin batısında, Çevre Yolunun güneyinde, Anadolu Caddesinin Kuzeyinde ve Cumhuriyet Mahallesinin batısında yer almaktadır. Mevcut durum tespiti ve hak sahipliklerinin belirlenmesi ile başlayan kentsel dönüşüm projemizin tanıtımı, kentsel tasarım ve mimari projelerin de tamamlanmasının ardından, 17 Haziran 2015 tarihinde Deniz Baykal Kültür Merkezinde gerçekleştirilmiştir.

İzmir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm
Aktepe-Emrez için kentsel dönüşüm kaçınılmaz Gaziemir ilçesi'nde yer alan, 1 milyon 220 bin metrekarelik bölgedeki çalışmalar, mevcut durum tespitiyle başladı. Hak sahipleriyle yapılan bilgilendirme toplantıları ile vatandaşların beklentileri tespit edildi. Hak sahipliği belirleme çalışmaları ile kentsel tasarım ve mimari proje çalışmaları devam ediyor. Hak sahipleri Aktepe-Emrez İletişim ve Tanıtım Merkezi'nde bilgilendiriliyor.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cengiz çelik 6 yıl önce

Umut mahallesinde arsam var hala daha yapi yok hiç birşey yapamıyor yardımcı olurmusunuz

banner182

banner181