İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm askıya çıkarıldı!
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Haziran ayı olağan meclis toplantısı öncesinde, kentsel dönüşümün son planlarının pazartesi günü (yarın) askıya çıkacağını açıkladı, Limanreis Mahallesi sakinlerine de müjde verdi. Başkan Batur, kentsel dönüşüm bölgesindeki bazı yerlerin çok dik olması nedeniyle, öncelikle yolların eğilimini kullanılabilir hale getirildiğini açıkladı. Jeolojik etütlerin de istenen duruma getirildiğini açıklayan Başkan batur, taslağa son şeklinin verildiğini söyledi, şu bilgileri verdi: "Taslağı pazartesiden itibaren yeniden askıya çıkıyoruz. Vatandaşlarımız kendi mülkiyetiyle ilgili tüm bilgileri burada görecekler. Eğer yanlışlık, bir aksilik, eksik-fazla varsa buradan tespitlerimizi yapacağız. Buna göre iki ay sonra artık üç boyutlu hale gelmiş konutların, arazinin ve blokların yer aldığı halini sizlerle paylaşmış olacağız. Kentsel dönüşüm planlarında yer alan ticari alanları görebilirsiniz. Her mahalle için bu alanları ayırdık. Okuluyla, dini tesis ve sosyal tesisleri ile tüm alan burada yaşayacak vatandaşlarımız için en iyi bir şekilde planlanmaktadır. Vatandaşlarımızın hakkının yenmemesi için, herkesin hakkını koruyacak bir düzenleme yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız gelip yeri ile ilgili bilgileri görmeli. Çünkü bundan sonra bir daha mülkiyette ilgili bir süreç yaşanmayacak. Bu taslak bir plandır, buradan çıkacak son neticelere göre yeni ufak tefek ve rötuşlar olabilir." Batur, ayrıca Kent Meydanı ile ilgili ihale sürecinin başladığını söyledi, "Aytaç Sefiloğlu parkımız, Yenikale Mahallesindeki parkımız çok modern bir hale getirildi. İzmirgaz, Limanreis'in doğalgaza kavuşması ile ilgili çalışmalara başladı" dedi.

SİNEMA GÜNLERİ
Yaz etkinlikleri için bazı hazırlıklarının olduğunu ifade eden Batur, bir müjde daha verdi: "Yaşar Kemal Kültür ve Sanat vadimizin Restoran ve Kafe'si hizmete başladı. Kaliteli hizmet ve zengin mutfağı ile hizmetinizde. En önemlisi de kaliteyi halkın alım gücüne uygun bir fiyatlandırma ile sunması. Tüm vatandaşlarımızı bu tesislerden faydalanmaya davet ediyoruz." Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Haziran ayı Meclis toplantısında kentsel dönüşümden Limanreis Mahallesi'ndeki doğalgaz çalışmalarına kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ege Telgraf Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181