İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesi 1. etap ihalesi yapıldı!
Karşıyaka'da yaklaşık 3 bin 500 konutu kapsayan kentsel dönüşüm için tüm hazırlıklarını tamamlayan izmir Büyükşehir Belediyesi, proje için merakla beklenen kat karşılığı yapım ihalesini tamamladı. Belediyenin Uzundere'nin ardından ikinci durağı Örnekköy'deki kentsel dönüşüm projesine katılım yüksek oldu. Uzlaşma görüşmeleri tamamlanan, gerekli ÇED onayı ve bürokratik izinleri alınan projede sıra temel atmaya geldi.

Tamamı 760 milyon liraya mal olacak Örnekköy'deki yeni modern konutlar için ilk kez dönüşüm ihalesine çıkan izmir Büyükşehir Belediyesi'nden beklenen haber geldi. Uzundere'deki projede iki etap için toplam 7 kez ihaleye çıkan ve çalışmalarını sürdüren Büyükşehir'in "Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim" projesinde açılan ilk ihalede toplam iki firma yarıştı. Projenin birinci etabı için encümen toplantısında gerçekleşen kapalı zarf usulü ihalede IZKA inşaat ve Salihoğlu inşaat tekliflerini sundu. Önümüzdeki hafta kesin sonucun belli olacağı ihale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, projede inşaat çalışmaları resmen başlayacak. Ocak ya da Şubat ayı içerisinde temeli atılması beklenen projenin ilk etabı tamamlandığında ikinci etabı için de ayrıca ihaleye çıkılacak.

4 YILDA BİTECEK
Proje kapsamında öncelikle 18 hektarlık arazide 705 yapının yıkımı gerçekleştirilecek. Etap etap ilerlemesi beklenen kentsel dönüşümde, bölgenin sosyal ve ekonomik alandaki eksikleri de büyük ölçüde giderilecek. Kentsel dönüşüm projesinde toplam 452 bin metrekare konut alanları için ayrılırken, 15 bin metrekaresine eğitim tesisi, 23 bin 850 metrekareye spor ve oyun alanları, 14 bin metrekarelik kısmına da pazaryeri, sosyal tesisler, yeraltı otoparkları, rekreasyon alanı ve parklar ile birlikte yeni bir meydan inşa edilecek. Yeni konutlar 8 kat ile 20 kat arasında bloklar olarak inşa edilecek. Tamamı 4 yıl sürmesi beklenen projede anahtar teslimleri de etap etap yapılacak. Uzundere ve Örnekköy'deki bu gelişmelerin ardından gözler kent merkezindeki bir diğer önemli kentsel dönüşüm alanı olan Ege Mahallesi'ne çevrildi. Büyükşehir Belediyesi, toplam 4 kez ihaleye çıktığı ancak bir türlü teklif gelmeyen proje için yeni ihale tarihi belirledi. Belediye tarafından yapılan duyuruya göre, 25 Ocak 2018 tarihindeki encümen toplantısında proje için beşinci kez ihaleye çıkılacak ve teklifler alınacak.

33 ayda tamamlanması planlanan projenin birinci etap ihalesine göre, yaklaşık maliyet 332 milyon 729 bin lira olarak belirlendi.

Erman Şentürk / Ege Telgraf Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181