İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisince sınırları belirlenen alan; 5393 sayılı Belediye Kanununun 5998 Sayılı Kanun ile değişik 73. Maddesi kapsamında, Bakanlar Kurulu'nun 10.09.2012 tarih ve 2012/3705 sayılı kararının 10.10.2012 tarih ve 28437 sayılı Resmi Gazetede yayımlanması ile "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı" olarak ilan edilmiştir.

Karşıyaka İlçesinin kuzeyinde yer alan 18 ha büyüklüğündeki proje alanı; Yeni Girne Caddesinin batısında, Çevre Yolunun güneyinde, Anadolu Caddesinin Kuzeyinde ve Cumhuriyet Mahallesinin batısında yer almaktadır.

Mevcut durum tespiti ve hak sahipliklerinin belirlenmesi ile başlayan kentsel dönüşüm projemizin tanıtımı, kentsel tasarım ve mimari projelerin de tamamlanmasının ardından, 17 Haziran 2015 tarihinde Deniz Baykal Kültür Merkezinde gerçekleştirilmiştir.

1 Temmuz 2015 tarihinde hak sahipleri ile görüşmelere başlanan projede;
- Mevcut yol kademelenmesi ve mevcut imar planı yol aksları ile uyumlu olacak şekilde kuzey-güney ve doğu-batı yönlerinde tasarlanan taşıt yolları ile alana her yönden giriş sağlanarak alanın erişilebilirliği artırılıyor.
- Güçlü yaya aksları ile yaya-yeşil sürekliliği sağlanıyor.
- Komşuluk ilişkileri gözetilerek tasarlanan konut alanlarında blok yükseklikleri proje bütününde 8 kat ile 14 kat arasında değişiklik gösteriyor.
- 18 hektar büyüklüğündeki proje alanında, talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda, farklı seçenekler sunabilmek amacıyla 4 farklı blok tipinde, büyüklükleri 60 metrekare ile 123 metrekare arasında değişen 7 farklı konut tipi tasarlanıyor.
- Mevcut ticari dokunun sürdürülmesi hedefi ile Baş Pehlivan Karaali Caddesi ve ana yaya/taşıt aksları üzerinde, zemin katlarda farklı büyüklüklerde işyerleri tasarlanıyor.
- Alan bütününde yaya erişim aksları güçlendirilerek, taşıtlar için yaklaşık 30 bin metrekare açık ve kapalı otopark alanları tasarlanıyor.
- Alanın kuzeyinde, yaklaşık 4 bin 200 metrekare kapalı alanlı, 2 katlı Yeni Pazar Alanı tasarlanıyor.
- Pazaryeri ile başlayıp dere boyunca devam eden rekreasyon alanı birbirine bakan seyir terasları şeklinde tasarlandı, konut alanları arasında geniş yeşil alanlar ve tema park ile yayalar için interaktif aktiviteler planlandı. Böylece kente 68 bin metrekare yeşil alan daha kazandırılıyor.
- Ana yaya aksları kesişiminde konumlandırılan yeni futbol sahası, seyirciler için tribün ve spor tesis binası ile bütün olarak ele alındı. 3 bin 500 metrekare kapalı alanlı spor tesis binası düğün salonu olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlanıyor.
- Mevcut ilkokulun bulunduğu alan “Eğitim Kampüsü” olarak yeniden tasarlanıyor.
- Mevcut ticari aks üzerinde, otobüs duraklarının bulunduğu noktalarda meydan ve günübirlik tesis tasarlanıyor.
- Böylece alana yaklaşık 20 bin metrekare sosyal donatı alanı kazandırılıyor.

Örnekköy İletişim ve Tanıtım Merkezi
Baş Pehlivan Karaali Caddesi No:67
Tel: 0 232 365 85 15
 



İzmir Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah duman 7 yıl önce

Yaklaşık on yıl oldu. Bir on yıl daha bekleriz.

banner182

banner181