İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesi ihalesi Ocak 2018'de yapılacak!
Büyükşehir'in kentsel dönüşüm projelerinde sıra Karşıyaka Örnekköy'e geldi. 3 bin 500 konut ve işyerini kapsayan dönüşüm projesi için önümüzdeki ay ihaleye çıkılıyor.

Kentsel dönüşümde Uzundere ve Ege Mahallesi'nin ardından üçüncü durak da belli oldu. Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Ornekköy'de merakla beklenen proje için ihaleye çıkıyor.

Karşıyaka ilçesinde yaklaşık 3 bin 500 konutu kapsayan kentsel dönüşüm için tüm işlemleri tamamlayan izmir Büyükşehir Belediyesi, kritik öneme sahip ihale için düğmeye bastı. Ocak ayında ihalesi yapılacak projenin temeli de 2018 başında atılacak. Kentsel dönüşümde Uzundere ve Ege Mahallesi'nin ardından üçüncü durak Örnekköy olacak. 21 Aralık tarihinde Uzundere ve Ege Mahallesi'ndeki iki ayrı proje için ihale yapacak olan Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'deki kentsel dönüşüm ve gelişim projesine belediye encümeninden beklenen onay geldi. Karşıyaka ilçesi Örnekköy semtinde 3 bin 520 konut ile 338 adet işyerini kapsayan dönüşüm çalışmaları için belediyeden beklenen karar geldi. Son encümen toplantısında projenin ihalesi için karar alınarak resmen hazırlıklara başlandı. Uzlaşma görüşmeleri büyük ölçüde tamamlanan, ÇED raporu alman ve bürokratik işlemlerin bitirildiği projede gözler Ocak ayının başında yapılması planlanan kat karşılığı anahtar teslim ihalesine çevrildi. Gelecek ay yapılması beklenen ihalede teklifler alınarak projeye resmen start verilecek. Yaklaşık 760 milyon lira harcanması planlanan dev projenin temelinin de ihalenin ardından Şubat ayında atılması planlanıyor.

Eksiklikler giderilecek
Karşıyaka'da dönüşüm alanı ilan edilen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışması yapılacak Örnekköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alam'nda "Yerinde dönüşüm" ilkesiyle depreme dayanıklı yeni konutlar inşa edilecek. Proje kapsamında öncelikle 18 hektarlık arazide 705 yapının yıkımı gerçekleştirilecek. Etap etap ilerlemesi beklenen kentsel dönüşümde, bölgenin sosyal ve ekonomik alandaki eksikleri de büyük ölçüde giderilecek.

Ege Telgraf Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181