İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde ilk etabın kurası çekildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy'de gerçekleştireceği kentsel dönüşümün ilk etabındaki 130 konut için kura çekimi yaptı. Güvenle oturacakları yeni ve konforlu konutlarının yerini “noter huzurunda” belirleyen Örnekköylülerin heyecan ve mutluluğu görülmeye değerdi. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bize inandığınız, güvendiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bu işten belediyeye bir kuruş istemiyoruz. Sizin mutluluğunuz, huzurunuz ve bu işin onuru, gururu yeter de artar bile.." diye konuştu. 

Kent dönüşümünde “uzlaşma ve yerinde dönüşüm” prensipleriyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere'deki iki etabın ardından, Örnekköy'deki dönüşüm için de ilk kura çekimini gerçekleştirdi. Batısında Örnekköy Deresi, kuzeyinde 7442 Sokak, doğusunda Baş Pehlivan Karaali Caddesi ve güneyinde 7505 ve 7414 sokaklarla belirlenen kentsel dönüşüm alanının 130 konutluk 1.etabı için yapılan kura çekimi, hak sahiplerinin heyecan ve mutluluk görüntülerine sahne oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda  “noter huzurundaki" kura çekimine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da katıldı.

“Bize kalan sizlerin mutluluğu” 
İlk hak sahibinin ismini kurayla belirleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "yüzde 100 uzlaşma ve yerinde dönüşümle "Türkiye'de bir ilke imza attıklarını hatırlatarak,  “Sizlere güvendik ve inandık. Sizler de bize güvendiniz, inandınız. Bunun için müteşekkiriz. Kimseyi yerinden, komşusundan ayırmıyoruz. Tek dileğim, yeni konutlarınızda huzur içinde yaşamanızdır” şeklinde konuştu. 
Kentsel dönüşümden elde ettikleri tek kazancın, vatandaşların sağlıklı konutlara yerleştirilmesinin mutluluğu olacağını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kentsel dönüşüm bina yapıp yıkmak değil. Kentsel dönüşüm, sağlıksız konutların olduğu yerde, çağın gereklerine uygun, yaşanacak yoğunlukta bölgeler yaratmaktır. Büyükşehir olarak dönüşümdeki ilk konutlarımızın temelini Uzundere’de attık; yüzde 100 uzlaşmayla.. Bu işten belediyeye bir kuruş beklemiyoruz. Tam tersine, sizin alacağınızı artırabilmek için alt yapıyı ve soysal donatıyı biz üstleniyoruz. Bize sizin mutluluğunuz, huzurunuz ve bu işin onuru, gururu yeter de artar bile.."

Başkan'da tavsiye: Evinizi satmayın
28 Aralık’ta Örnekköy 1. Etap yapım ihalesine çıkacaklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Eğer çok naçar kalmazsanız, hayati bir ihtiyacınız yoksa, yerinizi satmayın. Ben bir ağabeyiniz, bir kardeşiniz olarak bunu tavsiye ediyorum. Çünkü eviniz asıl değerini ikinci, üçüncü etapta bulacak. O zaman bugünkü fiyatının iki misline çıkacak. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Örnekköy örnek olacak" dedi.
Kura çekiminde ikinci hak sahibini ise Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar belirledi. Akpınar, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Yorgun bir kenti gençleştirmek ve gelecek kuşaklara daha iyi bir kent bırakmak için uğraşıyor. Örnekköy’de başlayan bu hamle ile vatandaşlarımız burada sağlıklı oturacak. Biz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bürokratlarına güveniyoruz" diye konuştu.

6 farklı konut tipi olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm kentsel dönüşüm alanlarında olduğu gibi, Örnekköy'de de yapılacak kentsel dönüşüm projesi hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla öncelikle bir İletişim Merkezi açıldı. Sonraki süreçte hak sahiplikleri ve var olan durumu tespiti yapıldı.  Proje tanıtım ve bilgilendirme toplantılarının ardından, Temmuz 2015'te hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerine ve sözleşmelerin imzalanmasına başladı. 2 yıl gibi kısa bir süre içinde de alan genelinde yüzde 93 oranında uzlaşma sağlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy'deki kentsel dönüşümün 1. Etap yapım çalışmaları için 28 Aralık'ta ihale kararı aldı. Yıpranmış, sağlıksız ve kaçak yapılardan oluşan Örnekköy proje alanında mevcut durumda 705 adet yapı ve 91 adet işyeri olmak üzere toplam 1291 bağımsız birim bulunuyor. Toplam 3520 konut ve 338 adet işyerinin inşa edileceği proje alanında 60 m² (1+1) ,70 m² (2+1), 83 m² (2+1), 96 m² (2+1), 108 m² (3+1) ve 123 m² (3+1) olmak üzere toplam 6 ayrı konut tipi tasarlandı. Proje bölgesinde 30.000 m² yeşil alan ve rekreasyon alanı, 10.000 m² semt spor alanı, içinde kapalı pazar yeri ve sosyal merkez bulunan 3.500 m² Belediye Hizmet Alanı ile birlikte yaklaşık 4.000 m² büyüklüğünde 3 meydan bulunuyor. Ayrıca otopark ihtiyacı için açık ve kapalı otoparklar tasarlandı. Daha önceki imar planında ayrı yerlerde bulunan 1 adet ilkokul ve 1 adet ortaokul tek bir yerde toplanarak toplam 15.000 m² büyüklüğünde bir eğitim alanı da planlandı.

Örnekköy kentsel dönüşüm kura sonucu için tıklayınız.

İzmir Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181