İzmir Torbalı 4 meydan projesiyle 16 bin 100 metrekarelik sosyal yaşam alanına kavuştu!
Torbalı Belediyesi ilçenin altı mahallesi için hazırladığı kent meydanı projelerinden dördünü hayata geçirdi.  Son üç yılda tamamlanan meydan projeleriyle Torbalı 16 bin 100 metrekarelik yeni sosyal yaşam merkezlerine kavuştu,  Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez; “ Sırada 20 bin metrekarelik rekreasyon alanı var” dedi.

Torbalı Belediyesi’nin ilk kent meydanını geçtiğimiz yıl içinde Atatürk Mahallesi’nde hizmete açtı. İlçenin merkez mahallesinde açılan bu kent meydanını Yazıbaşı Mahallesi’ndeki kent meydanının açılışı izledi. Yazıbaşı’da yapımı tamamlanan kent meydanına Yazıbaşı’nın merhum Belediye Başkanlarından olan Vedat Filiz’in ismi verildi. Torbalı Belediyesi üçüncü kent meydanını ise Karakuyu Mahallesi’nde tamamlayarak hizmete açtı.

AYRANCILAR MEYDANI TAMAMLANIYOR, TORBALI MEYDANINA DA BAŞLANDI
Torbalı Belediyesi’nin Ayrancılar Mahallesi’nde inşa ettiği kent meydanı ise tamamlanma aşamasında. Önümüzdeki günlerde resmen açılması planlanan kent meydanı Ayrancılar’ ın çehresini değiştirecek niteliklere sahip. İstimlak çalışmaları nedeniyle inşaatına geç başlanan Torbalı Mahallesi kent meydanı için de müteahhit firma çalışmalara başladı. Haziran ayında tamamlanması planlanan kent meydanı yıkılan Gazi İlköğretim Okulu’nun arsası üzerine inşa ediliyor.  Torbalı Belediyesi’nin  Pancar Mahallesi için tasarladığı kent meydanının da ihale aşaması sona erdi. Pancar Mahalle Meydanı için de çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması öngörülüyor. Her mahalleye bir meydan projesi kapsamında inşaatları tamamlanan 4 meydan projesiyle Torbalı 16 bin 100 metrekarelik sosyal yaşam alanına kavuştu.

BAŞKAN GÖRMEZ, “TORBALI MEYDANLARIYLA ANILACAK”
“İlçemiz çok hızlı biçimde gelişiyor ve büyüyor.  Buna bağlı olarak sosyal, kültürel hayatı canlı tutacak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak projelere ağırlık veriyoruz.  Meydanlar, köy konakları, yürüyüş yolları, çocuk parkları, spor sahaları, evde bakım hizmetleri, düğün salonları, sosyal market projeleri,  Sosyal Eğitim Merkezleri (TOSEM)’ler, Gençlik Merkezi,  Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi, Yeni Devlet Hastanesi gibi toplamda 135 büyük çaplı projeyi birer-birer hayata geçiriyoruz.  Meydanlarımızda bu projeler serisinin bir parçası. 4’ü tamamlandı. İnşaatına başlanan var, ihale aşamasında olanlarda var.  Meydanlar serisi devam ederken 20 bin metrekarelik alanda  Torbalı’nın tam merkezinde rekreasyon alanı içinde çalışmalar devam ediyor. Bu İzmir’in en büyük sosyal yaşam kampüsü olacak.  Çevre il ve ilçelerden ziyaretçi ağırlayacağız  zenginlikte, çeşitlilikte muhteşem bir alanı bölgeye kazandıracağız”  şeklinde konuştu .

Torbalı Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181