Karabağlar kentsel dönüşüm projesi ile bölgede 110 bin kişi yaşayacak!
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Karabağlar'daki Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin tüm hızıyla ilerlediğini soyledi. Egeli Sabah'a projeyle ilgili detaylı bilgi veren Varan, "Geçtiğimiz nisan ayında Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımızın katılımı ile startı verilen kentsel dönüşüm alanında aradan geçen süreçte önemli aşama kaydedildi. Proje revizyonları ve ulaşım yolları büyük ölçüde tamamlandı. Ulaşımla ilgili problemler bir bir aşıldı. Deyim yerindeyse kentsel dönü* şüm gemisi artık İzmir'den demir aldı. Bundan sonra büyük bir ivme ile Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini İzmir'de hayata geçirerek kentimizi çarpık yapılaşmadan, insanlarımızı da depreme dayanıksız sağlıksız yapılardan kurtaracağız. Dönüşüm projelerinin bir bir hayata geçmesi ile birlikte İzmir'de deprem korkulu rüya olmaktan çıkacak. Karabağlar'dan yakmış olduğumuz çoban ateşi hızla tüm kente yayılacak. İzmir büyük bir ivme ile sağlıksız ve çarpık yapılaşmalardan kurtarılacak" dedi.

KENT PARK GELİYOR
İzmir'in halen üç büyük kent arasında yeşil alan miktarı açısından en fakir kent olduğuna dikkat çeken Varan, "Bu eksikliğin giderilmesi adına Karabağlar ilçesinde kent park yapılması planlanmaktadır. İlk etap olarak planlaması tamamlanan 101,4 ha.lık kısım ile 136 dönümlük bir katkı sağlanmıştır. Yapılması planlanan 450 dönümlük kent parkı İzmir'de yer alan Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, İzmir Fuar Alanı da dahil olmak üzere karşılaştırıldığında İzmir'de yer alan en önemli kentsel yeşil alanlardan biri olacaktır" diye konuştu. Karabağlar'da yer alan 540 ha.lık alanın yaklaşık 110 bin kişilik bir nüfusu barındırmasının öngörüldüğünü belirten Varan, şöyle devam etti: "Buradaki nüfusun ihtiyacı olan eğitim, sağlık, spor tesisleri, dini tesisler, sosyal, kültürel tesis alanları da yapılacak."

Ercan Gürcaner / Sabah Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181