Narlıdere'de dönüşüm 2017 ile beraber başlayacak!
Narlıdere'de 2'nci İnönü Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Narlı ve Çatalkaya Mahallesi'ni kapsayan kentsel dönüşüm projesiyle İlgili çalışmalarını büyük oranda tamamlayan Narlıdere belediyesi, dönüşümde ilk kazmayı önümüzdeki yıl vurmaya hazırlanıyor 

Kentsel dönüşüm faaliyetleri için proje ihalesini gerçekleştiren Narlıdere Belediyesi, 43 hektarlık alanda yılsonundan itibaren inşaatlara başlamayı hedefliyor. Narlıdere'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında gelinen son nokta ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Abdül Batur, geçtiğimiz yıl yaşanan iki ayrı seçim süreci ve bürokratik engeller nedeniyle yaklaşık 8 aylık gecikmeye rağmen çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Seçim süreçlerinin araya girmesi, işlemler, Narlıdere'deki kentsel dönüşümü 6-7 ay geciktirdi. Biz bu 6 ayda kentsel dönüşüm mahallelerinde jeolojik etütleri tamamladık.

4 bin bina tespit edildi
Dönüşüm alanı ilan ettiğimiz alana giren 4 bin binanın tespitlerini yaptık. Tespit yapılırken binanın olduğu alan ile ilgili kaç metrekare olduğu, içinde kaç kişi ikamet ediyor, binanın arazisinde bulunan ağaç ve diğer varlıklar ile ilgili bilgiler edinildi. Mesela elimdeki örnek bir tespit tutanağmdaki bina kagir bina, tek katlıymış, 45 metrekare alanı kaplıyormuş, içinde de 4 kişi yaşıyormuş. Binanın yanında bir müştemilat _ve kömürlüğü mevcutmuş. 2 şeftali, 1 adet dut ağacı, 2 tane nar ağacı varmış. İşte dönüşüm alanına giren tüm yapılar bu şekilde detaylı olarak incelendi ve detaylandırıldı."

Saha çalışmaları tamam
Gelinen noktada, haritaların hazırlandığı ve saha çalışmalarının tamamlandığını belirten Abdül Batur, "Biraz önce verdiğim örneklerde olduğu gibi her bina için ayrı ayrı değerlendirme raporları hazırlanacak. Bu raporlar, Narlıdere belediyemizin teknik komisyonu, belediye meclisimizin iki üyesi, bakanlıktan gelecek bu işte uzman bir arkadaşımız ve mahalle temsilcileri ile birlikte hazırlanacak. Bu ekip tüm binalara tek tek uğrayacak ve tespit yapılacak alanda kaç metrekare inşaat alanına ihtiyaç duyulduğu belirlenecek. Narlıdere Belediyemizin imar planlarını bitirmesi ve parselasyon aşamasına gelmesi ile ilgili bir tarih vermem gerekirse haziran sonu itibari ile bu çalışmalarımızı tamamlayıp vatandaşlarımızla sözleşme aşamasına gelmeyi hedefliyoruz" dedi. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşüm ile ilgili kendisine en çok "Başkan dönüşüm hangi mahalleden başlayacak" diye sorulduğunu belirterek, o konuya da açıklık getirdi: "Bu sorunun yanıtı çok basit. Hangi mahalle ile sözleşmeyi tamamlar ise en önce o mahalleden başlayacağız.

O soruya yanıt verdi 
Kentsel dönüşüm mahallelerimizde yaklaşık olarak 5 bin konut yapılacak. Fakat bu olaya sadece konut olarak bakılmaması gerekiyor. 43 hektarlık bu alanın yüzde 50'si sosyal tesisler ve donatı alanları, yeşil alanlar, rekreasyon alanı, yeşil alan olarak değerlendirilecek. Biz sadece bina değil, insanlarımıza yeni bir yaşam alanı sunacağız. Dönüşüm alanları, insanlarımızın sosyal hayatını değiştirecek çağdaş alanlar olacak" diye konuştu.

Yerinde Dönüşüm
Dönüşümde başlangıç tarihini de açılayan Batur, " Planlanıldığı gibi giderse 2017 yılının başlarında inşaatlar başlar. Kentsel dönüşümün nasıl yapılacağına dair tüm açıklamalarda özellikle vurguladığım bir konu var. Herkes dönüşümden sonra mahallesinde yaşamaya devam edecek. Kimseyi başka bir alana gitmeye zorlamayacağız. O yüzden Narlıdere'deki dönüşümün adı dah açok "Yerinde Dönüşüm" olmalıdır. Herkes, komşuları ile birlikte aynı alanda yaşamaya devam edecek. Bu yüzden dönüşüm ada ada olacağından biraz geç olacak fakat insanlarımız mutlu olacak" dedi.

Milliyet İzmir Ege Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181