Selahattin Varan, 'Türkiye'nin en riskli 2. kenti İzmir'!
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi AR-GE komisyonu tarafından organize edilen "İzmir'de Kentsel Dönüşüm ve Uygulama Alanları" konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi programa konuşmacı olarak İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan Konuşmacı olarak katıldı. Varan Türkiye'nin en riskli 2. Kenti İzmir olduğunu ve yaklaşık4 bin 500 hektar, yani 45 milyon metrekarelik alanda dönüşüm yapılacak dedi.

Açılış konuşmasını yapan ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü; Ülkemizdeki temel sorun kentsel ve yapılaşma sürecinin, şehircilik kurallarına ve imar planlarınaaykırı bir şekilde gelişmesidir. Depremde yüksek risk oluşturulan plansız ve sağlıksız yerleşim bölgelerinin iyileştirilmesi yapıların güçlendirmesi ve depreme dayanıklı duruma getirilmesi geriyor. Burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza, İl müdürlüklerimize ve yerel yöneticilerimize büyük iş düşüyor. Unutulmamalıdır ki deprem öldürmez çürük ve riskli binalar öldürür dedi.

Asrın projesi kentsel dönüşüm ile Türkiye'nin yüzde 65-70'i dönüşmeli
Asrın projesi kentsel dönüşüm ile Türkiye'nin yüzde 65-70'i dönüşmeli Ülkemizde son yıllarda ciddi manada gelişme, değişme ve dönüşüm yaşandığını belirten İzmirÇevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, "Bu kavramlar artık hep gündemimizde. Gelişirken, değişirken ve dönüşürken de birçoksorunu birlikte çözmeye çalışıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın vizyonu ve misyonu ile sürdürülebilir, çevre dostu ve marka şehirler sloganıyla, gerçekten asrın en büyük projesini üstlenmiş bulunuyoruz. Asrın projesi dediğimiz kentsel dönüşüm kapsamında, ülkemizin yüzde 65-70'inin dönüşmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Hızlı bir şekilde bunu başarmamız gerekiyor. Bakanlığımız, TÜİK verilerine göre yaklaşık 7 milyon konutun 15 yıl içinde dönüşmesi gerektiğini açıkladı. Dolayısıyla canlarımıza mal olan depreme ve afetlere dayanıklı binalar yaparak bu işin içinden çıkmamız gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin en riskli 2. Kenti İzmir
Varan; Cambridge Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre İzmir ilimizde önümüzdeki 10 yıl içinde insan veya doğa kaynaklı felaketlerin meydana gelmesi halinde GSYİH'da30 milyar dolarlık hasar oluşacağı, ekonomik risk açısından Dünya'nın 42. Türkiye'nin en riskli 2. Kenti dedi

İzmir'de 45 milyon metrekarelik alanda dönüşüm yapılacak
"Anadolu'da ciddi bir gelişim, değişim ve dönüşüm yaşandığını ifade eden Varan, "Afetlere dayanıklı binalar yaparken, daha konforlu, sürdürülebilir ve enerji verimliliğini artıracak binalara ihtiyacımız var. Artık geri dönüş yok. İzmir'de yaklaşık 4 bin 500 hektar, yani 45 milyon metrekarelik alanda dönüşüm yapılacak. Yapı stokunun yaklaşık 2 milyon 500 bin olduğu İzmir'de, yaklaşık 1 milyon 500 bininin dönüşümü olacak. Dönüşüm, sabırla, metanetle, teknik konuların ilkesine uyarak gerçekleşmeli. Bu ülkeye hizmetin çeşitli yolları var. Bunların en önemlisi de, yapılan işin en doğrusunu, en güzelini yapmaktır. Bunu bizim insanımız hak ediyor."dedi. Program soru cevabın ardından son buldu.

Yeni Vizyon Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181