Uzundere kentsel dönüşüm ihalesi üçüncü kez iptal edildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere'de 44 bin 345 metrekarelik alanda 280 konut ile 33 iş yeri yapımını öngören kentsel dönüşüm ihalesi üçüncü kez iptal edildi.

YENİDEN YAPILACAK
Daha önceki iki ihale teklif veren firma olmadığı için iptal edilmiş son ihalede tek teklif Folkart'tan gelmişti. Folkart Yapı'nın belgelerinin idari şartnamede istenilen şekilde düzenlenmediği gerekçesiyle iptal edildiği, 1 ay içinde yeniden ihaleye çıkılacağı öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'da Uzundere ve Yurtoğlu Mahalleri'ndeki 32 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk etabına bir türlü başlayamadı. İlk ihaleye hiçbir müteahhit firma teklif vermedi. Müteahhitler, kar oranının düşük, inşaat bitirme süresini ise kısa buldu. Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesinde iş bitirme süresi 450 günden 600 güne çıkarıldı. Daha önce 18 aya kadar ödenmesini kararlaştırılan 600 lira kira yardımı süresi, 36 aya çıkarıldı.

Ertan GÜRCANER / Sabah Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181