250 milyon liralık yatırım; Folkart Blu ve Folkart Hills
İzmir'de gayrimenkul yatırımlarıyla tanınan Folkart'ın yeni projeleri, Folkart Blu ve Folkart Hills, Çeşme Fenerburnu ve Paşalimam'nda hayata geçiriliyor. 'Folkart Paşalimanı Çeşme' projesini 2012 yılında tamamlayan şirket, Çeşme'de yeni adımlar atmayı sürdürüyor. Denize sıfır konumda bulunan, Folkart Blu ve Folkart Hills projelerinin önemine işaret eden Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "İzmir'e iki önemli proje kazandırıyoruz. Bu yatırımların artmasıyla İzmir ve Çeşme Türkiye'nin markası olacak" dedi.

ÇEŞME TÜRKİYE'NİN ŞANSI
Mesut Sancak, Çeşme'nin mükemmellikte buluşan, uluslararası geleceğe yönelebilecek yüksek değerinin, yeterince farkında olunamadığım söyledi. Çeşme gibi, çok farklı özellikleri bir araya toplayan örneklere, dünyada çok az rastlandığını belirten Sancak, Çeşme'nin dünya markası olma yolunda, İzmir ve Türkiye için büyük bir şans olduğunu öne sürdü. "Çeşme farklı renkler diyarıdır" diyen Sancak, "İlçe gastronomisi, eğlence mekanları; doğa turizmi potansiyeli, yelkenden sörfe birçok farklı su sporuna imkan tanıması, termal olanakları, dalış turizmi potansiyeli, festivalleri, yat limanları ile öne çıkıyor. Bu değerleri her bölgede bulmak mümkün değil" diye konuştu. Sancak, "Biz bu bakış açısıyla Çeşme'ye büyük bir önem veriyoruz. Çeşme'nin değerini İzmir ile birlikte yüceltmek istiyoruz" diyerek, geleceğe yönelik şu değerlendirmeyi yaptı:

"İzmir-İstanbul otoyolu 
tamamlanınca, İstanbul'dan Çeşme'ye 3.5 saatlik sürede ulaşılacak. Öğlen yola çıktığınızda, akşam yemeğini Çeşme'de yiyeceksiniz. Çeşme, artık farklı bir şekilde konumlanacak. Bu otoyol üzerinde bulunan Kocaeli, Bursa, Balıkesir gibi kentler de Çeşme'yi yeniden keşfedecek. Havacılığın yeni merkezi olma yolundaki İzmir'de, yakın gelecekte Alaçatı'ya planlanan butik havalimanı yapıldığında, Çeşme kapısını tüm dünyaya da sonuna kadar açacak. Yeni planlar ile eminim turizm de 12 aya yayılacak."

YATIRIM DEĞERİ ÖNEMLİ
Bu anlayışlarıyla Çeşme sürprizlerinin ve yatırımlarının süreceğini belirten Mesut Sancak, Dilekçi Mimarlık imzası taşıyan Folkart Blu ve Folkart Hills projelerinin; Çeşme'de 'Cannes, Tropez ve Mayorka' gibi mimari tasarımlarıyla da öne çıkan turizm markalarını anımsatacağını, doğayla bütünlüğü ön planda tutulan çevre dostu teknolojilerle donatılacağını vurguladı. Sancak'ın verdiği bilgiye göre Folkart Blu'da 130 milyon TL, Folkart Hilss'de ise 120 milyon TL'lik bir yatırım değeri ortaya çıkacak. Her iki proje de 2017 yılı yaz başında bitirilmiş olacak.

ÇOK İDDİALI PROJELER
Folkart Blu'nun konumuna da dikkat çeken Sancak, "Proje Büyük Liman Koyu'nda, Paşalimanı Koyu'na ise yürüme mesafesinde. Folkart Hills projesi ise Çeşme'nin merkezi Fenerburnu'nda bulunuyor. Marinaya, eğlence mekanlarına, kafe ve restoranlara, yürüme mesafesinde. Biz bütün bu anlamlarıyla; sadece bir yapı şirketi değiliz. Yaratıcı, yenilikçi ve aynı zamanda farklıyız." 



Folkart Hills

Bu projenin farklı tipteki dairelerle öne çıktığını söyleyen Mesut Sancak,'Fenerburnu mevkiinde Çeşme Marina karşısında yer alıyor. Projedeki toplam daire sayısı 70 adet. 28 adet daire 1+1 olarak hazırlandı. 2+1'lerde bu sayı 19 oluyor. 20 adet 3+1 dairenin bulunduğu projede 4+1 daire sayısı ise 3 adet. Acık havuzları ve iskelesiyle proje öne çıkıyor" dedi. 

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181