Dap Yapı İzmir projesinde satışa başlıyor!
İstanbul dışındaki ilk projesini İzmir'de gerçekleştirecek olan Dap Yapı, şehre iddialı fiyatlarla giriş yaptı. 36 bin ön talep alan şirket satış ofisinin kurulmasını beklemeden çadırdan satışa başlıyor. Alsancak ve Bornova arasındaki Dap İzmir projesinde 707 konut yer alırken, fiyatlar da 199 bin liradan başlıyor. İzmir'de tüketicinin karşısına sürprizle çıkmak istediklerini belirten Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Dap İzmir'den 450 milyon liralık hasılat beklediklerini söyledi. Yılmaz, "Metrekare fiyatı olarak 8 ila 11 bin TL'den çıkmayı planlıyorduk. Ancak İzmir'de başka projelerde yapacağımız için konut alıcısına sürpriz yapmak istedik. Yüzde 50 indirimle konutların metrekaresini 4 bin 500 liradan satışa çıkarıyoruz. Bu fiyat bölgedeki eski evlerden bile ucuz. Yüzde 30'unu indirimli sattıktan sonra fiyatlar kademeli olarak yükselecek" diye konuştu. 31 ve 32 katlı katlı iki bloktan oluşan Dap İzmir projesi için 36 bin ön talep aldıklarını belirten Yılmaz, "İstanbul Altunizade'de başlattığımız çadırdan satışı İzmir'e taşıdık. Yoğun ilgiyi görünce vakit kaybetmek istemedik" dedi. Projenin mimarisi için de pazar araştırması yaptıklarını söyleyen Yılmaz, İzmirliler'in yaşam tarzına uygun balkonlu ve ferah daireler tasarladıklarını söyledi.

İZMİR'DE BÖYLE FİYAT YOK
Peşin alımlarda yüzde 8 indirim de uyguladıklarını söyleyen Ziya Yılmaz, "Yüzde 5 peşinle 36 aya kadar şirket içinde vade farksız ödeme seçeneği de sunuyoruz. İsteyen alıcı banka kredisiyle 120 aya kadar 0.99 faiz oranıyla da alım yapabilir. İzmir böyle fiyat görmedi. Hasılat paylaşımı arsayı uygun fiyatla aldığımız için bu kadar cazip fiyatla satışa çıkabiliyoruz" şeklinde konuştu.

ROTA: ANKARA, BODRUM VE İZMİR
İzmir'in geçen yıl İstanbul'dan 19 bin göç aldığını belirten Yılmaz, şehirde nitelikli ve yeni konuta ihtiyacın giderek arttığına dikkat çekti. Körfez geçiş yoluyla İstanbul'dan ulaşımın 3.5 saate ineceğini hatırlatan Yılmaz, çevre illerden de talep aldıklarını söyledi. İzmir'de yeni projelerde hayata geçireceklerini açıklayan Yılmaz, "Ankara, Bodrum ve İzmir odak noktamız. En çok da İzmir'de büyüyeceğiz. Toplam yatırımımızın yüzde 30'unu İzmir'de yapacağız" diye konuştu.

'BU ÜLKE DARBEYE RAĞMEN BÜYÜYOR'
Geçen yıl ülke genelinde 1.3 milyon konutun satıldığının altını çizen Yılmaz, "Ülke ekonomisi darbeye rağmen büyüyor. Bu, inşaat sektörü için de geçerli. Bu yıl sektörün yüzde 5 ila 10 arasında büyümesi bekleniyor. İstanbul'da Validebağ Konakları projesinde kampanya yapıp 15 günde 500 milyon lira ciroya ulaştıysak bu sektörün önünün ne kadar açık olduğunun göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181