Dap Yapı İzmir projesine kısa sürede 30 bin kişi başvuru yaptı!
İstanbul'da hayata geçirdiği projelerden sonra İzmir'i de radarına alan Dap Yapı'nın Bornova'da inşa edeceği 700 konutluk projesine talep yağıyor. 400 milyonluk yatırım değerine sahip projeye kısa sürede 30 bin kişi başvurdu. Şehrin potansiyeline inandıklarını belirten Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, ilk defa İstanbul dışına çıkacağı İzmir projesinde maket yapımını tamamladıklarını, yakında lansman yapacaklarını ifade etti. Yılmaz, 30 bin kişinin ön talepte bulunduğunu sözlerine ekledi.

KİRA GETİRİSİ KREDİYİ ÖDEYECEK
Ziya Yılmaz, İstmarina projesiyle Emlak Konut'un kampanyasına katıldıklarını açıklayarak, küçük dairelerin kira getirisiyle banka kredilerini ödeyebileceğini söyledi. Yılmaz, "Teslim ekiplerini kurduk, ekim sonuna doğru konutları teslim etmeye başlıyoruz. Kampanya sayesinde ise küçük daireler krediyi ödeyebilecek getiri sağlıyor. Fiyatıyla da denk geliyor. Büyük daireler ise kredinin yarısından fazlasını ödeyebiliyor. Bu dairelerin amorti süresi ise 8 yıl" dedi.

EMLAK KONUT İKİYE KATLADI
İstmarina projesinin arazisini 1 milyar 335 milyon lira hâsılat taahhüdü ile Emlak Konut'tan alan Dap Yapı, Emlak Konut payı olarak ise 535 milyon lira ödeyecek. Bu rakamı ikiye katlayacaklarını açıklayan Ziya Yılmaz, "AVM hariç yaptığımız ciro 1.4 milyar lira oldu. Emlak Konut payı da ikiye katlanır hatta geçer. Toplamda 3 milyarın üzerinde ciro bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Konutlarda fiyatların da arttığını belirten Yılmaz, "Metrekaresi 5 bin 400 liradan satışa çıkmıştık şu anda 17 bin liraya geldi. 2.5 yılda geldiği noktada büyük prim sağladı. Ayrıca projenin değerini korumak ve doğru kiralama için projelerimizde kurduğumuz 'Caasa Gayrimenkul' işlem yapıyor" diye konuştu.

İSTMARİNA'YA HIZLI TREN DURAĞI
2014-2015'te International Property Awards tarafından 'Dünyanın En İyi Yapı Geliştirme' projesi seçilen İstmarina'da, 1+0'dan 5+1'e alternatifler sunuluyor. Önünde marina alanı bulunacak projeden İstanbul-Ankara Hızlı Treni de geçecek. Yılmaz, tren hattının bir durağının da projenin içinde yapıldığını kaydetti. Ayrıca projede yarısı açık yarısı kapalı deniz manzaralı alışveriş merkezi ile birlikte otel, özel okul, özel hastane de bulunuyor. Yılmaz, AVM'nin yüzde 75'inde kiralamaların tamamlandığını belirtti.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181