Dap Yapı'nın 700 konutluk İzmir Bornova projesine 13 bin 500 talep geldi!
Dap Yapı, İstanbul'da hayata geçirdiği projelerden sonra İzmir'i de radarına aldı. Şirket, Bornova'da 400 milyonluk yatırım değerine sahip proje için kolları sıvadı. 30 katlı iki bloktan oluşacak projedeki 700 konut için kısa sürede 13.500 talep geldi. Şehrin potansiyeline inandıklarını belirten Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirmesi beklenen otoban projesi ve Körfez Geçiş Köprüsü İzmir'in kırılma noktası. Biz de bu şehre inandık ve yatırım kararı aldık. İzmir'de tek bir proje ile kalmayıp, arazi geliştirmeye devam edeceğimizi de şimdiden söyleyebilirim. İzmir'de kalıcı olacağız" diye konuştu.

DÖNÜŞÜME DE VARIZ
2016'da İzmir'in 24 bin yeni göç aldığını söyleyen Yılmaz "Şehrin sanayisi son 10 yılda yüzde 140 büyüdü. Dünyada sanayisi en hızlı büyüyen ikinci şehir İzmir. Gelen turist sayısı ise 1 milyonu buluyor. Her yönden geleceği parlak olan İzmir'de gayrimenkul değerleri de yükseliyor. 2 sene sonra yeni ve güzel bir projeden metrekaresi 10 bin liranın altında ev bulmak güç olacak. Şehirde yapı stoku oldukça eski. Biz de kentsel dönüşüm konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

MİMARİSİ YEREL OLACAK 
Ziya Yılmaz, yeni projenin denize 1.000-1.200 metre mesafede bulunduğunu belirtti. İzmir'in yerel mimarisine uygun bir proje geliştireceklerini kaydeden Yılmaz, "İstanbul'da agresif projeler yaptık. 180 derece dönen bina, vazo mimarisindeki Vazo Kule, Tango yapan çiftten esinlendiğimiz Tango Kule, Taksim'deki bal peteği görünümündeki projemiz bunlardan birkaçı. İzmir'de balkonlu ve teras evler yapmaya karar verdik" şeklinde konuştu.

ANADOLU YAKASI'NIN EN BÜYÜĞÜNÜ YAPACAK
Pendik'te yeni proje çalışmalarının sürdüğünü belirten Yılmaz, "220 dönümde 3.500 konut, 400-500 ofis, 2 otel, özel hastaolan bir proje hayata geçireceğiz. Anadolu Yakası'nın en büyük projesi olacak" dedi.

AVM yıl sonunda açılıyor
Ziya Yılmaz, Emlak Konut GYO işbirliğiyle Kartal'da hayata geçirilen İstMarina projesindeki alışveriş merkezinin yılsonunda açılacağını söyledi. 70 bin metrekare kiralanabilir alan ve 160 mağazası bulunacak alışveriş merkezinde yüzde 75 doluluk oranını yakaladıklarını belirten Yılmaz, bu projenin yol ve kavşakları için de 45 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi. İstMarina'da 1.611 birimin yer aldığını ve evlerin de yüzde 92'sinin satıldığını belirten Yılmaz, bayramdan sonra konut teslimlerine başlayacaklarını kaydetti.

Seda Tabak / Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181