Ege Perla'da yaşam başladı!
Toplam 46 katlı Ege Perla, 210 metrelik uzunluğuyla Yeni Kent Merkezi’nin planlarının yapıldığı ilk proje oldu. Bayraklı Adliyesi arkasında hizmete giren Ege Perla’nın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karakuş, İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes. Kanyon Yönetim Genel Müdürü Cem Eriç katıldı. Açılışta konuşan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, 10 yıl önce karar verdikleri proje hakkında ilk görüşmeyi Başkan Aziz Kocaoğlu ile yaptıklarını ifade etti. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, “Bugün kendisiyle birlikte projemizin açılışını yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

‘İSTİHDAM ÖN PLANDA’
İnşaat sürecinde binlerce insanın ekmek yediğini belirten Tanes, “Türkiye’nin en az 3-4 adet İstanbul ayarında şehre ihtiyacı var. İzmir’de bu şehirler arasında en önde geliyor. İzmir’in vizyonu ve diğer alanlardaki gücü bizi yatırım konusunda motive etti. Bir biblo gibi olan projemizde 150 bin metrekarelik inşaat alanında yatırımımızı yaptık. İnşaat süresince binlerce insan çalışıp ekmek yedi. Binamızdaki mağazalarımızda ise bine yakın kişi göreve alacak. Çünkü biz her zaman istihdam sağlamayı önde planda tutarak mimari ve estetik projeler ortaya koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ÇEVREYE DUYARLI BİNA’
Projenin yan tarafında 16 bin metrekarelik bir park alanın yaptıklarını dile getiren Tanes şu ifadeleri kullandı: “Mistral projesinin de bizle yaptığı ortaklık da çok önemlidir. Bu parkta 1000 metrekareyi aşkın drone, kaykay pistleri yaptık ve tüm İzmirlilerin hizmetine açtık. Projenin kendi içinde de, kapalı kutu alışveriş merkezi yerine dijital uygulamaları ve çevreye duyarlı bir binayı hayata geçirdik. 10 yıl önce İzmir’e ilk geldiğimde kentte ilk konuştuğum kişi Aziz Kocaoğlu idi. Onların bize verdiği cesaretle bugünü görmüş olduk.”

‘AŞMAYA ÇALIŞIYORUZ’
İş Bankası’nın İş GYO aracılığıyla hayata geçirdiği projenin İzmir’in gökdelenler bölgesine renk kattığına dikkati çeken İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Benden önceki belediye başkanımız Ahmet Piriştina bu alanı Yeni Kent Merkezi yapmak için harekete geçmişti. Burada en çok sıkıntı çektiğimiz konu, planların yaşama uyarlanması ve bölgenin kalkınması konularında oldu. Hala belli bölgelerde bunu aşmaya çalışıyoruz. 500 hektar gibi bir alanı gökdelenler bölgesi olarak planlarsanız bir çok sorunu çözmeniz gerekir” dedi.

‘HEDEF: KENTSEL DÖNÜŞÜM’
Yapılan planlar için eleştiriler olabileceğini söyleyen Kocaoğlu, “Zira eleştirilmeyecek, üzerinde konuşulmayacak plan yok. Biz de kentin kalkınması ve kentin gökdelen ihtiyacının bir bölgede gerçekleştirilmesi ve diğer bölgelerin siluetini korumak adına hareket ediyoruz. Gökdelen projelerinin yanında kentsel dönüşüm projeleri de belediyelerin en önemli sorunu. Bizim için de önümüzdeki en önemli hedef kentsel dönüşümdür. Ama biran önce yapalım diyerek aşırı yoğunluk verirsek, sosyal donatı alanı ayırmazsak, 1 kat yüksekliğe teslim olduğumuzda kentlerimiz yine gecekondu bölgelerimiz gibi sıkışık ve yaşanmaz hale gelecektir. 50-60 sene sonra bu yapılan dönüşümler de sorgulanacaktır. İşte biz böyle olmasın diye 10 yıldır yüzde 100 mutabakatla kentsel dönüşümü yapıyoruz” açıklamasında bulundu. Bugün açılışını yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Kocaoğlu, “Bu bölgeye kim 100 tane gökdelen yapacakmış; Aziz hayal görüyor diyenleri şimdi merak ediyorum. Sonucu işte burada hep birlikte görüyoruz. Tüm Türkiye’nin ve Avrupa’nın dikkatini çeken İzmir’in aydınlığı ve yaşam felsefesi; kendine has duruşunu benzeri projelerde de görüyoruz. Bunun sayesinde İzmir, Türkiye’nin en hızlı büyüyen kenti” dedi.

‘HAK ETTİĞİ YERE GELECEK’
İnciraltı’nı da sağlık bölgesi yapmak için planladıklarını kaydeden Kocaoğlu, “Toplam 640 hektarlık alanı gökdelenler bölgesinin tam tersine düşük yoğunlukta ve sağlık kompleksi olacak şekilde planlamalarını yapıyoruz. Bu çalışmamız da bitince İzmir, planlama açısından bambaşka bir kent haline gelecek. İnciraltı’nın planlaması için Başbakan ve Çevre-Şehircilik Bakanıyla da görüşüyoruz. Umarız en kısa sürede planlarımız onaylanır ve İnciraltı’nı sağlık alanında bir merkez yaparız. Planlama yaptığımız alanlara yönelik ulaşım ağlarını da hazırlıyoruz kimse merak etmesin. İzmir her şeye ve herkese rağmen hak ettiği yere gelecektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karakuş, İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İş GYO Yönetim Kurulu Üyeleri butona basarak açılışı yaptı.

DOĞAYLA İÇ İÇE
Yılda 6 milyon 500 bin misafiri ağırlamaya hazırlanan Ege Perla, doğa ve teknolojiyi bir araya getiren “urban garden” konseptini hayata geçirdi. Farklı yerlerde bulunan Connecting Corridor’larda çocuklar için özel tasarlanmış tırmanma duvarları, özel tasarım dinlenme alanları, kare tavan uygulamalı renkli geçiş yolları ve ayrıca ortak alanlarda çocuklar ve aileleri için etkinlik ve dijital oyun alanları yaratıldı. Projenin yan tarafında ise 16 metrekarelik kıyı bandı düzenlemesi ile kent parkı oluşturuldu. Ayrıca oluşturulan bin metrekarede ise çocuklara ve gençlere doğayla iç içe oyun oynama, paten kayma, yürüyüş yapma gibi fiziksel aktivitelerin yanı sıra sanat ve kültürel aktivitelere de katılma olanağı sunulacak. Ayrıca büyüklerin de keyifli vakit geçireceği yeşil alanlar, yürüyüş yolları, dinlenme ve seyir alanları tasarlandı.

Eda Ebru Naneci / Ege Telgraf

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181