Folkart'ın Basmane Çukuru projesinin adını İzmirliler koyacak!
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, kamuoyunda 'Basmane Çukuru' olarak bilinen alana kentin ihtiyaçları doğrultusunda ortak mutabakatla İzmir'e değer katacak bir proje yapacaklarını söyledi. Sancak, çukurun aynı zamanda İzmir'de yatırımların engellendiği algısı yarattığını ancak buraya yapılacak olan "Folkart Konak" ile bu algının da artık yıkılacağını belirtti.

Adını İzmirliler koyacak

Folkart Dergisi'nde konuyla ilgili yapılan söyleşide sorulan yanıtlayan Sancak, mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde olan Basmane'deki çukurun 17 yıldır öylece durmasının kent imajına çok şeyler kaybettirdiğine dikkat çekti.

Sancak, "Kentimiz için, dışarıdan bakan yatırımcıların algısında, 'İş yapmanın önünün kesildiği bir şehir imajı oluşmuştu. Benim ya da birkaç kişinin düşüncesi değil bu. Basmane'deki çukur nedeniyle 'Bürokratik sorunlarla karşılaşılıyor' gibi, maalesef hep olumsuz algı vardı. Bu çukur algının yaratılmasında araç olmuştu. Yerli ya da yabancı yatırımcılar sadece bu olumsuz algı nedeniyle kentten uzak durmayı tercih etmisti" dedi.

Türkiye'nin incisi

Basmane'de hayata geçecek projeye şu an için kendi aralarında "Folkart Konak" adını verdiklerini ancak asıl isme İzmirlilerin kendilerinin karar vereceğini belirten Sancak, "Folkart Konakla bu algı da artık yıkılacak" diye konuştu. Ocak ayında TMSF'den 80 milyon dolara satın alınan Basmane'deki alanla ilgili ihalenin Rekabet Kurulu ve sonrasında da TMSF tarafından onaylanmasının ardından kentte büyük bir heyecan yaşandığına değinen Sancak, "Çukurun doldurulması ve Türkiye'nin incisi denilecek bir projenin kentin kalbinde hayata geçmesi kent imajındaki olumsuz algıyı tamamen tersine çevirecek" dedi.

Proje yokken talep var

Kent hakkında oluşan olumsuz algıyı İzmir'in birlikte kırması gerektiğine vurgu yapan Sancak, "Bu proje İzmir'de yeni yatırımların önünün de açılması için önemli rol oynayacak. Daha ortada proje yokken bile sadece İzmir'den değil yurtiçi ve yurtdışından birçok firma İzmir'in kalbine ne yapacağımızı soruyor? Projede yer almak istediğini belirtiyor. Bu da İzmir'e ne kadar olumlu bir ilginin olduğunun ispatı" diye konuştu.

Emrah Yılmaz / Yeni Asır Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181