Folkart'tan İzmir'e 4,3 milyar TL'lik yeni yatırım!
Folkart olarak şu anda 13 ayrı proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 2021 yılına kadar 4 milyar 359 milyon liralık yatırım değerine sahip yeni yaşam merkezlerine imza atacaklarını açıkladı. Bu süreçte on binlerce kişiye inşaat sektöründe istihdam sağlamayı hedeflediklerini belirten Sancak, “Bu projelerde, şu an için bin 500 kişinin üzerinde insan çalışıyor. Bu sayıda önümüzdeki aylarda, farklı projelere göre ciddi sayıda bir artış olacak. Örneğin tek başına şehrin kalbinde bulunan Basmane’deki projemizde binlerce insan çalışacak. Yani İzmir’de istihdama çok ciddi katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

5 BİN YENİ BİRİM
Son satışa sundukları projenin Folkar İncity olduğunu dile getiren Sancak, “Proje metro, çevre durağı bağlantısına, iş kulelerine ve alışveriş merkezlerine çok yakın konumuyla, şehri ayağınıza getiriyor” dedi. Projenin bulunduğu alanı, ‘Bornova Yeni Kent Merkezi’ olarak adlandırdıklarını belirten Sancak, dönüşen İzmir’in çok önem verdikleri bu yeni kent bölgesinde, Folkart İncity ile birlikte 2 bin 500’e yakın konut, ofis, çarşı birimi ürettiklerini söyledi. Sancak, süren görüşmelerinin olduğunu, hedeflerinin bu yeni kent bölgesinde, yakın gelecekte 5 bin bin civarında ek birim üretmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Mesut Sancak, Folkart’ın tüm projeleriyle, İzmir’de rekabete dayalı çok olumlu bir yarış başlattığını vurguladı. Bu yarışın İzmir’i olumlu etkilediğini söyleyen Mesut Sancak, “İzmir’de yeni başlayan, rekabete dayalı bu yarışın şehrin gelişimine katkı sağladığını, yatırımcıları da olumlu anlamda etkilediğini görüyoruz. Dünyada birçok şehir, örneğin Dubai, her zaman daha güzeli yapma yarışıyla, bugünlerine ulaştı. Dubai bu yarış sayesinde, dünyanın en önemli kentleri arasına girmeyi başardı. İzmir’de özellikle yapı projelerinde, böyle bir yarışın başlaması, bizi çok mutlu ediyor. Bu yarışa, bizzat biz neden olduğumuz için gurur duyuyoruz” dedi.

OTOYOL VE HAVALİMANI
Sancak, İzmir’in en önemli ilçesi Çeşme’de de yatırımlar yaptıklarını belirtti ve şunları söyledi: “İzmir-İstanbul Otoyolu tamamlanınca, İstanbul’dan Çeşme’ye 3.5 saatlik sürede ulaşılacak. Öğlen yola çıktığınızda, akşam yemeğini gün batımı eşliğinde Çeşme’de yiyeceksiniz. Çeşme, artık farklı bir şekilde konumlanacak. Bu otoyol üzerinde bulunan Kocaeli, Bursa, Balıkesir gibi kentler de Çeşme’yi yeniden keşfedecek. Havacılığın yeni merkezi olma yolundaki İzmir’de, yakın gelecekte Alaçatı’ya planlanan butik havalimanı yapıldığında, Çeşme kapısını tüm dünyaya da sonuna kadar açacak. Yeni planlar ile eminim turizm de 12 aya yayılacak.”

FOLKART ACADEMY KURULDU
Mesut Sancak, Folkart’ın sadece yapı projeleri ile var olmadığını, şehre katkı getiren bütün alanlara omuz verip, sanatı da öne çıkardıklarını anlattı. İzmir’i Akdeniz’de bir kültür sanat başkentine dönüştürebileceğini söyleyen Sancak, kültür ve sanat alanlarında yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı: “Folkart Gallery, bu alanda attığımız en güçlü ilk adım oldu. Bu adımı, yine çok güzel ve sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin gündemine oturan sergilerle sürdürüyoruz. Bugüne kadar 8 farklı sergi açtık, ziyaretçi sayımız 150 bine yaklaştı. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Ana Sponsorluğu ve benzeri projeler ile sanata destek veriyoruz. Geçtiğimiz aylarda yine kurumsal sosyal sorumluluk uygulamamız kapsamında, kendi bünyemizde Folkart Academy’i kurduk. Temel söylemimiz ‘Sanata Değer’ sloganı oldu. 628 kişinin eğitileceği Ustalarla Tiyatro Atölyesi’ne, bir buçuk günde 15 bin kişi başvurdu. Ustalarla tiyatro atölyesi büyük başarıyla sürüyor. İlk bölümün öğrencileri geçtiğimiz günlerde sertifikalarını aldılar. İkinci etap haziran ortasında sonuçlanmış olacak. Sanatın farklı alanlarını konumlandırarak, önümüzdeki eylül ayından itibaren Folkart Academy’i de sürdürülebilir kılacağız.”

KENT MERKEZİNE 8 BLOK YAPIYOR
Folkart Yapı’nın Bornova’daki yeni projesi Folkart Incity geçtiğimiz günlerde görücüye çıktı. 32 bin metrekare alanda hayata geçirilen projede 8 bloktan oluşuyor. Tamamlandığında 475 milyon liralık yatırım değerine ulaşacak projede 700 daire ile 42 ticari alan bulunuyor. Bornova Yeni Kent Merkezi Bölgesi’nde hayata geçirilen projede; stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri sunuluyor. Teslimlerin ise 30 Eylül 2019’da yapılması planlanıyor. Açık spor alanları, basketbol, tenis, futbol, mini golf, masa tenisi, yürüyüş ve koru alanı, açık yüzme havuzu, açılabilir kapalı yüzme havuzu, spor salonu, sauna, çocuklar için kreş ve oyun alanları, playstation, sinema, karaoke odası, kütüphane, satranç ve çalışma odası, çatı alanlarında hobi bahçeleri, elektrikli araç şarj istasyonu gibi sosyal ve teknik donatılar yer alıyor.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181