İzka'dan İzmir'e 3 yeni proje geliyor!
Yıl sonunda Park Yaşam Ataşehir'i tamamlamayı planlayan firma, son çeyrekte İzmir'de yatırımda gaza basacak.

SANTORİNİ GELİYOR
Çiğli'de 507 konutla dubleks ve tek katlı müstakil 17 villadan oluşan Park Yaşam Santorini'de satışa çıkmaya hazırlanan İZKA İnşaat, aralıkta da Bayraklı'daki karma yapısının temelini atacak. 2018'in başlarında ise Merkez Yaşam Konak için düğmeye basacak. 3 proje için yaklaşık 1.2 milyarlık yatırımı hayata geçirmiş olacak.

MAHALLE KÜLTÜRÜ
Türkiye'nin birçok yerinde projeler üreten firmanın yönetim kurulu başkanı Azat Yeşil, "Ağırlığı izmir'e vermeyi amaçlıyoruz. 3 ay içinde 3 projenin startını vereceğiz, izmir'in geleceğine inanıyoruz. Mahalle kültürünün ön planda olduğu yapılar üreteceğiz. 2019'da ses getiren işlerle yola devam edeceğiz" diye konuştu.

İZKA'dan üç proje 1.2 milyon yatırım
​Yatay mimari odağında geliştirdiği projelerle adından söz ettiren İZKA inşaat, şimdi de 250 milyon liralık yatırımla Santorini'yi İzmir'e getirmeye hazırlanıyor.

Yıl sonunda 'Park Yaşam Ataşehir' projesini tamamlamayı planlayan İZKA İnşaat son çeyrekte gaza basacak. Çiğli'de 507 konutla dubleks ve tek katlı müstakil 17 villadan oluşan 'Park Yaşam Santorini'de satışa çıkmaya hazırlanan firma, aralıkta da Bayraklıdaki karma yapısının temelini atacak. 2018'in başlarında ise 'Merkez Yaşam Konak' projesi için düğmeye basacak. Ağırlığını İzmir'e verecek olan İZKA inşaat, üç proje için yaklaşık 1 milyar 200 milyonluk yatırımı hayata geçirmiş olacak.

YÜZDE 80 PRİM YAPTI
Bugün Türkiye'nin birçok yerinden projeler üreten firmanın yönetim kurulu başkanı Azat Yeşil, hem yeni projelerini, hem de gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. Yatay mimari ve mahalle konseptiyle hayata geçirdikleri Park Yaşam Ataşehir'de yıl sonuna doğru 900 daireyi sahiplerine teslim edeceklerini söyleyen Yeşil, "Mahalle konseptimiz tuttu ve projenin yüzde 90 - 95'inin satışı gerçekleşti. Alıcısına ilk günden bu yana yüzde 80 prim getiren projeyi 1.5 yıl gibi bir sürede tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

​YAMAÇTA TEMALI PROJE
'Park Yaşam' markasını şimdi de 'Santorini' konseptiyle İzmir'de modern ve kaliteli bir görünümle sunmaya hazırlandıklarını dile getiren Azat Yeşil, tarihi ve mistik görüntüyü kentip yamaçlarına yansıtacaklarını belirterek, Çiğli'deki yeni projeleri 'Park Yaşam Santorini' hakkında şu bilgileri paylaştı: "İzmir'in sadece kıyılarında değil, yamaçlarında da temalı projelerin yapılabileceğini göstereceğiz. Arazimiz, Santorini Adası gibi eğimli. 34 dönümlük alanda proje geliştireceğiz. Dubleks ve tek katlı müstakil 17 taş evin etrafından 5 ve 8 katlı bloklarda 507 konut olacak. 15 gün içinde lansmana çıkmayı planlıyoruz. 2+1,3+1, 4+1 şeklinde geniş daireler yer alıyor. Lansmana özel 3+1 dairelerin fiyatı 450 ile 475 bin TL arasında olacak."

RÜZGAR GÜLÜ, TARİHİ ASANSÖR
24 ay gibi bir süreçte tamamlamayı planladıkları 'Park Yaşam Santorini' için 250 milyon liralık yatırım ön öngördüklerini dile getiren Azat Yeşil, sosyal donatılar hakkında şu bilgileri paylaştı: "İnsanlar artık sadece ev değil, yaşam alanı arıyor. Santorini projesi mahalle konseptiyle yarattığı sıcacık ortamıyla insanların bir araya gelip sosyalleşebileceği alanlarıyla dikkat çekiyor. Sosyal alanlarında çocuklar için özel eğitici oyun alanları ve tarihi mimari yapılarıyla öğretici ve geliştirici ayrıcalıklara önem veren proje, ailelerin güvenle ve huzurla çocuklarını yetiştirebileceği bir yerde yaşamalarını sağlamayı hedefliyor. Değirmen Meydanı, doğal gölet alanları, eğitici çocuk oyun alanları ve sosyal ilişkilerin aratacağı meydanların birbirine bağlandığı su kanalları bulunuyor. Projede ayrıca 2 adet panoramik ve tarih temalı asansörler yer alacak. Santorini evlerine bu asansörlerle çıkış yapabilecek. Birde rüzgar gülümüz olacak.''

AĞIRLIK İZMİR'E 
Yatırımlara 2018'de de devam edeceklerini ifade eden Azat Yeşil, ocak - şubat gibi 'Merkez Yaşam Konak' projesine başlayacaklarını ifade ederek, "Burada da 38 katlı bir konut projesini hayata geçireceğiz. Diğer projelerde olduğu gibi burada da yükseklikten fedakarlık ettik. Kadifekale eteklerine yakın olduğumuz için çok yüksek bir yapı olsun istemedik. 250 milyon liralık bir yatırım. Bizim bugün Türkiye'nin birçok noktasında projemiz var" bilgisini paylaştı.

SİLUETİ BOZMAMAK İÇİN YÜKSEKLİKTEN KAÇINDI
Azat Yeşil, aralık gibi de Bayraklıdaki projeye start vereceklerle dile getirdi. Yeşil, 700 milyon liralık yatırım planlarının olduğunu söyleyerek, "3 bloktan oluşacak. 2 blok 20, diğeri 32 katlı olacak. Yeni Kent Merkezi'nde yer alan projede en önde yer yerinin bugünün perspektifine göre yeniden planlanması gerektiğini söyleyen Azat Yeşil, "Mevcut planlar ihtiyaçlara cevap vermiyor. Eski planlar sıkıntılı yapılar .ortaya çıkarıyor" diyor. aldığımız için çok fazla yükselmedik. Tabii silueti de bozmamak adına yükseklikten fedakarlık yaptık. Çok yükselmek manzarayı bozuyor. Konut ve ofislerden oluşacak" diye konuştu.

Azat Yeşil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'un yapılaşmasıyla ilgili ' sözlerinden sonra şehirler için yarıl bir dönemin başladığını ifade ederek, "TOKİ, 7 Mahalle 7 Semt' diye bir proje yarışması yaptı. Artık mahalle kültürünün ön planda olduğu, yaşam alanlarının bol olduğu yapılar bekleniyor. Yapıların insanları uzaklaştırmayacağı, eski mahalle kültürünü kaynaştıracağı bir döneme giriyoruz. Bu yapı İzmir İçin bir şans olabilir. Çünkü 'kentsel dönüşüm" noktasında İzmir çok geç kaldı. Şimdi bu geç kalmayı şansa çevirebiliriz. İzmir kentleşmesini bu yeni mantığa göre yapabilir. Yatay yapıların olduğu, mahalle kültürünün ön plana çıktığı bir şehirleşme fırsatı var" ifadesini kullandı.

Hürriyet İzmir Ege 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181