İzpek İnşaat bugüne kadar İzmir Aliağa'da bine yakın konut üretti!
Bugün İzmir'in hemen hemen her ilçesinde bir inşaat hareketliliği var. Ama kent merkezindeki arsa sıkıntısı nedeniyle İzmir, ağırlıklı olarak kuzey bölgesine doğru büyüyor. Bir yandan konut projelerinin yükseldiği bölgede eğitim ve büyük sanayi yatırımları da buralarda yoğunlaşıyor. Sanayi, ticaret ve ulaşım olanaklarının artmasıyla da kuzeydeki gelişimin hızı artmış durumda. Tabii gayrimenkul sektöründe geleceği okumak önemli bir iş... Bunu yapanlar hem kendine hem de yatırımcısına kazandırıyor. Kuzey akşındaki potansiyeli fark ederek 2008'de Aliağa'ya yatırım yapan İzpek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özay İpek'de bunlardan biri. 'Bu dağın başından kim ev alır' söylemlerine aldırış etmeyen Özay İpek, bugün herkesin Aliağa'dan ev almak ya da arsa kapatmak için kıyasıya bir yarışa girdiğine dikkat çekiyor.

POTANSİYELİ GÖRDÜ
Özay İpek ile hem kentin kuzey aksında yer alan Aliağa'nın gelişimini hem de yeni cephe olarak nitelendirdiği İzmir merkezdeki projelerini konuştuk. Ailesinin yıllardır İzmir'de gıda işiyle uğraştığını söyleyen İpek, o dönemde kendileri için ufak tefek inşaat işleri yaptıklarını belirterek, "2008 gibi Aliağa'da bir limanda yaptığımız inşaat çalışmasıyla bölgenin potansiyelini gördüm. 2008'de 216 dairelik bir projeyle inşaat sektöründe staj yaptık. O dönem, 'Bu dağın başından kim ev alır' deniyordu. Şimdi tablo değişti. İnsanlar buradan ev almak ya da arsa kapatmak için kıyasıyla bir mücadele içine girmiş durumda. O dönem 3+1 daireyi 80 bin liraya satıyorduk. Bugün ise o dairelerin fiyatı 350 binlere ulaştı. Yine bu yıl başladığımız ofis projelerimiz için de 'kim alır' deniyordu. Kazmayı vurmamızla birlikte satışlar bitti" ifadesini kullandı.

YENİ CEPHE AÇTI
Bugüne kadar Aliağa'da bine yakın konut ürettiklerini ifade eden Özay İpek, şöyle konuştu: "Öncelikle şehrin kuzeyindeki Aliağa da yatırımlarımıza ağırlık veriyoruz. Çünkü nüfusun artış hızı, sanayi dolayısıyla orada daha yüksek. Aliağa bölgesinde birçok projeyi bitirdik ve devam eden projeler var. Oradaki şehirleşme hızı bizim satış rakamlarımızı da pozitif etkilediği için oradaki projelerimiz daha önde gidiyor. Tabii herkesin kuzeye yöneldiği bir dönemde biz İzmir kent merkezinde yeni bir cephe açtık. Şu an biri Bornova'da diğeri de Konakta iki projemiz var. Ankara Caddesi üzerinde Trend, Kordon da ise İzpek Kordon projelerimize başladık. Trend hem ofis hem konut şeklinde karma bir yapıda olacak. 163 bağımsız bölüm ile alta işyerleri olacak. Bu iki projemizin yanı sıra Aliağa'da da 3 projeye başladık. 2017 de 5 proje başlatmış olduk. Bunların toplam yatırım tutarı ise 100 milyon lira."

KURUMSALLAŞMA HAMLESİ
İstanbul'dan ciddi teklifler aldıklarını söyleyen Özay İpek, "3 yıl önce yurt dışına da açıldık. Kazakistan'da AVM-konut tarzında karma bir projemiz var. Şu an orada yaşanan devalüasyon nedeniyle proje durdu. Ama 2018'de tekrar devam edecek. Bir yandan proje geliştirirken öte taraftan da kurumsallaşma hamlelerimiz var Güçlü bir kadro kuruyoruz. İyi transferler yaptık. İlerleyen süreçte hem İzmir hem de diğer bölgelerde ses getiren projelere imza atmayı hedefliyoruz" diyerek, gelecek planlarını paylaştı.

KONFORLU YAŞAM İÇİN
"Bugünün teknolojisinde birçok firma çok kaliteli işler yapıyor" diyen Özay İpek, şöyle devam ediyor: "Farklılığımızı daha kaliteli, sanatsal ve mimari açıdan estetik projeler çizerek, konforlu, yaşanabilir yerleri hayata geçirerek gösteriyoruz. Malzeme seçiminde ve uygulamada özen göstermeye çalışıyoruz. Diğer firmalardan farkımız bu yönde.

SIRADA ORMAN VAR
İzpek İnşaat, betonlaşan şehirlerde ekolojik dengeye katkı sağlamak adına da önemli bir çalışma içerisinde. Yaptıkları her daire için 10 fidan bağışladıklarını söyleyen Özay İpek, şimdi bunu ormana dönüştüreceklerini aktardı. İpek, "Yaptığımız projelerde genel olarak şehrin imar programına uygun olarak en az yüzde 50-60 oranında yeşil ve sosyal alan var. Ürettiğimiz her daire için en az 10 fidan dikmek gibi bir şirket politikası belirledik. Şehrin değişik bölgelerinde 10 fidan diye yola çıkmamıza rağmen bunun üzerinde bir de fidan bağışı yapıyoruz. Ekim ayında da Ege Orman Vakfı'na bir orman bağışımız olacak. Bu bağışı her yıl düzenli yapmayı düşünüyoruz" diyor.

Mete Tamer Omur / Hürriyet İzmir Ege Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181