Point Bornova Işıkkent'teki konut değerlerini 10'a katladı!
Point Bornova Alışveriş Merkezi'nde gazetecilerle biraraya gelen Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk ile Kavuklar Gayrimenkul Grup Başkanı Metehan Kavuk amaçlarının kente simge yapılar kazandırmak ve kentin değerini artırmak olduğunu söyledi. Çok sayıda ev yapmak yerine insanların dikkatini çekecek farklı şeyler yapmak peşinde olduklarını belirten Metehan Kavuk, "örneğin Point Bornova AVM ile dünyaca tanınmış ama Türkiye'de sadece İstanbul'a bir şube açmış mağazalar da izmir'e geldi. Çünkü Point Bornova'nın ilklere imza atması ve hızla gelişen izmir gibi bir ilde olması dikkatleri buraya çekti" diye konuştu.

Yüzde 40'ı satıldı
Point Bornova'nın yer aldığı Işıkkent'in 5-6 yıl öncesine kadar değerini bulmadığını açıklayan Kavuk, "Bölgeye bu projeyi yapacağımızı açıkladığımız zaman kimileri 'oraya o kadar yatırım yapılır mı' diye bize tepki gösterdi. Fakat Point Bornova, bugün bölgenin çehresini değiştiren ve sınıf atlatan bir yer haline geldi. Mart sonuna kadar çevre düzeni de tamamlanacak.

Açıldığı günden bu yana 3 aylık süreçte 2,6 milyon kişinin AVM'yi ziyaret ettiğini kaydeden Kavuk, "Point Bornova'nın açılmasıyla ilçeye gelenlerin sayısı yüzde 120 oranında artmış. Bugün izmir'de gayrimenkul almak için önemli fırsatlar var. Bizler belki izmir'de yatırım konusunda risk alıyoruz ama izmirliler bunun karşılığını veriyor" dedi. cak ve palmiyelerimizi dikeceğiz" ifadelerini kullandı. Projeye başlamadan önce bölgede 2+1 konutlar 100 bin lira civarında satılırken projenin tamamlanmasıyla evlerin 10 kat değerlendiğini açıklayan Metehan Kavuk, "Evlerin fiyatı bir anda milyon liralara yaklaştı. Benzer şekilde Altındağ'daki Kavuklar Bornova projemiz ile bölgedeki evler şimdiden 2 kat değerlendi. Projenin bitmesiyle bu evlerin değeri 3 katına yükselecek. Altındağ projemizde de 1200 konutun yüzde 40'ını şimdiden sattık" dedi.

Temmuzda başlıyor
Point Bornova bünyesindeki kulede yer alan 656 konutta Temmuz ayından itibaren yaşamın başlayacağını sözlerine Abdullah Kavuk ise şunları söyledi: "İzmirlilerden yüzde 99'u burada böyle bir AVM ve konut projesi yapılacağına inanmıyordu. Biz buna rağmen riske girip kente bu simge yapıyı kazandırdık. Burada ilk adımı attık ve 5 bin konutun daha diğer yatırımcılar tarafından burada yapılmaya başlanacak olması bizi Kasım ayında hizmete giren ve birçok ünlü markayı İzmirli vatandaşlarla buluşturan Point Bornova'daki 656 konutta yaşam Temmuz ayında başlıyor. Çevre düzenlemesi için önümüzdeki günlerde palmiyeler de dikilecek. sevindiriyor."

Yeni Kent Merkezi'nde ruhsat sorunu nedeniyle özellikle İzmirli olmayan yatırımcıların kente korkarak baktıklarını açıklayan Kavuk, "İzmirde büyük yaürım yapacak isim az ama yabancı yatırımcı da korkarak geliyor kente, inşaat ve gayrimenkul de eğer ülkenin durumu iyiyse sizler de iyi olursunuz. Şu andaki istikrarın olması önemli. Ama bir an önce yatırım için yeni alanlar yaratılmalı. Kent merkezi dışında Kemalpaşa gibi bölgelerde hızla altyapı ve imar çalışmaları tamamlanıp yatırımların bu alanlara kayması sağlanmalı" ifadesini kullandı. 

Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181