Teknik Yapı Halk GYO İzmir projesi Katar Fuarı'nda görücüye çıktı!
Teknik Yapı ve Halk GYO ortaklığının İzmir projesi Katar'da görücüye çıktı. Umut Durbakayım, yaklaşık 40 dönüm üzerindeki projenin inşasına yakında başlayacaklarını söyledi. Projede 140 bin metrekarelik satılabilir alan olacak.

Halk GYO ve Teknik Yapı ortaklığının İzmir projesi Katar'da görücüye çıktı. Fuarda Emlak Konut GYO tarafından açılan ihaleyi Halk GYO ile kazandıktan Alsancak Projesi'ni tanıttıklarını dile getiren Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 dönüm üzerindeki projenin inşasına yakında başlayacaklarını bildirdi.

SATIŞLAR 3 AY SONRA
Durbakayım, "Burada talep topladığımız projenin satışlarına yaklaşık 3 ay sonra başlayacağız. Yaklaşık 140 bin metrekarelik satılabilir alanı olacak projenin içerisinde otel, home-ofis, rezidans, ticari, sosyal ve kültürel alanlar yer alacak. Ayrıca diğer 4 projemizin de burada tanıtımını ve satışını gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

TİCARETE DE YANSISIN
Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı ve Halk GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin de Katar ile Türkiye arasında son yıllarda yaşanan yakınlığa değinerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle gerçekleşen bu yakınlaşmanın ticarete yansımasını istediklerini söyledi.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım fuara ilişkin yaptığı değerlendirmede, 2017 yılında yabancılara 20 bin civarında konut satıldığına dikkat çekti.

TALEP DAHA DA ARTACAK
Durmabakayım, bunların yaklaşık yarısının Körfez ülkelerine satıldığını söyledi. Katar'ın da bu ülkeler arasından ciddi oranda pay aldığını ve Türkiye'ye önemli yatırım yaptığını dile getiren Umut Durbakayım, bu fuara geçen yıl da katıldıklarını, talebin de her geçen yıl artacağını beklediklerini bildirdi. Teknik Yapı fuarda diğer 4 projesini de tanıttı.

Bir atılım daha gerek
Feyzullah Yetgin, yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmesi için önemli adımlar atıldığını kaydederek, rakamaların 5 milyar dolar mertebesine sıkıştığını, tekrar bir atılım daha yapılması gerektiğini vurguladı. Şu anda GYODER olarak KONUTDER ve İNDER'le müktesep hakla ilgili yoğun bir çalışma yaptıklarını aktaran Yetgin, 'Artık müktesep hak konusunun yasal bir düzenleme ile açıklığa kavuşmasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Akşam Gazetesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181