İzmir Kemalpaşa'ya 2 bin 500 konutluk proje!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Ankara'ya giderek Başbakanlık TOKİ Başkanı Ergün Turan ile bir araya geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ve İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar'ın da eşlik ettiği ziyarette ilçede yapılacak toplu konut projeleri masaya yatırıldı. Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ilçede Ankara yolu üzerinde bulunan Çambel ve Akalan Köyleri arasında 2 bin 500 konutluk yeni toplu konut projesinin hayata geçeceğini söyledi.

Dönüşüm alanındakilere hak
Başkan Uğurlu, TOKİ'nin 2004 yılında satın aldığı çok geniş bir alan olduğunu hatırlatarak, "Burada yeni proje hayata geçirilecek. Kemalpaşa'da yaşayanlar başta olmak üzere bölgedeki vatandaşlarımıza sosyal konut inşa edeceğiz. Burada yapılacak konutlara ilçemizin merkezinde dönüşüm yapılacak alanlarda kirada oturanlar da yerleşebilecek. Onların da hak sahibi olmasını istiyoruz. Eğer konut fazla gelirse Kemalpaşa dışından talep alabiliriz" dedi. Uğurlu, TOKİ'nin yeni konut projesinin Şubat Ayı'nda ihaleye çıkacağım sözlerine ekledi.

İlçe merkezinde Soğukpınar ve Atatürk mahallelerinde yapılacak dönüşüm projesinin hazırlıklarının sürdüğünü de dile getiren Başkan Uğurlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'riskli alan' ilan edildikten sonra yetki ve çalışma yapma hakkı belediyeye devredilen bölgedeki işlerin sona yaklaştığını kaydederek, "Burada 6 bin konut inşa edilecek. Toplamda 15 bin kişiyi ilgilendiren bu projenin sosyal donatı alanları ile ihtiyaç olan kamu kurum yerleri belirlendi. Sadece konut değil çarşısı, işyeri ve ticaret alanları da olmasını istedik. Bölge çok büyük olduğu için bir mahalle gibi planlandı. Son revizeleri yapıldıktan sonra işlemler başlayacak" dedi.

Yeni Asır Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
satılmış eroglu 7 yıl önce

toki 2009 da.da 2972 kunut yapacak diye bas bas bagırdılar yakup karaca seçimi kaybedince proje durdu işAllah bu sefer durmaz

banner182

banner181