TOKİ İzmir Göztepe Stadyumunun ihalesini yaptı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İzmir’de inşa edilecek yeni Göztepe stadyumunun ihalesi 14 Haziran, Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Göztepe Stadyumu için daha önce yapılan “Ön Yeterlik İhalesi”nde yeterli bulunan 25 aday firma ihaleye davet edildi.

Yeni Göztepe Stadyumu 20.000 kişi kapasiteli olarak planlandı. Batı yönünde 1.983 kişi kapasiteli protokol ve vip tribünü, basın tribünü, 24 adet loca ve sporcu alanları tasarlandı. Kuzey, güney ve doğu yönlerinde ise kesintisiz şekilde seyirci tribünleri, zemin katta batı yönünde vip, protokol ve sporcu girişleri ile otopark girişleri yer alacak. Kuzey, güney ve doğu cephesi zemin katında çevre sakinlerine hizmet verecek yeme-içme alanları ve sosyal alanlar bulunacak.

İzmir’in Konak İlçesi’nde inşa edilecek stadyum günün ve şehrin ihtiyaçlarına göre UEFA ve Futbol Federasyonu kriterlerine uygun şekilde, karma kullanımlı bir planda tasarlandı. Stadyumun bulunduğu alan çevresinde yoğun şekilde konut yerleşimi bulunduğundan bu nedenle yapının on beş günde kullanılan bir stadyumdan çok çevresi ile 7/24 etkileşim halinde olabilecek bir yapı olması öngörüldü.

Stadyumda futbol sahası alışılmışın dışında, zeminden 670 cm kadar üst kotta konumlandırılarak, yılın her günü çevresi ile ilişki kuracak fonksiyonlara yer açıldı.  Stadyum, bulunduğu çevrede spor merkezi olmanın dışında; çocuk eğlence merkezleri, yeme-içme alanları, spor müzesi, sergi alanları, kapalı otoparkı ile de çok yönlü hizmet vermek için tasarlandı.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181